Ordonanța care îi vizează pe „scriitorii” pușcăriași, în Monitorul Oficial

Ordonanța de urgență care stabilește suspendarea până la 1 septembrie a aplicării articolului referitor la reducerea pedepselor pentru deținuții care realizează lucrări științifice a fost publicată marți în Monitorul Oficial.

Guvernul a decis miercurea trecută să suspende până la 1 septembrie articolul referitor la reducerea pedepselor pentru deținutii care publică lucrări științifice, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Potrivit lui Suciu, s-a decis suspendarea articolului – și nu abrogarea lui – așa cum anunțase inițial ministrul Justitiei, deoarece în urma discuțiilor din Guvern s-a avut în vedere și poziția CSM, care a respins abrogarea.

S-a dispus formarea unui grup de lucru interministerial care să gândească un mecanism de evaluare a caracterului ştiinţific al lucrărilor scrise de deţinuţi.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ la sfârșitul lunii ianuarie propunerii de abrogare a articolului de lege care permite reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice. Avizul CSM era consultativ (Detalii aici).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.