Ordonanța privind traseismul, criticată din interiorul coaliției de guvernare

Liderul senatorilor UDMR, Marko Bela, critică OUG privind aleșii locali adoptată de Guvern joi.

„Nu numai că nu era necesară, dar vă spun sincer că nici nu înţeleg de ce ar fi acest lucru spre beneficiul guvernanţilor, dacă în următoarele 45 de zile, primarii sau consilierii vor avea posibilitatea să treacă în alt partid şi eventual astfel se speră o majoritate mai consistentă în unele unităţi administrativ-teritoriale, în unele Consilii Locale sau Judeţene, pentru coaliţia guvernamentală. Acest lucru se obţine prin alegeri”, a declarat Marko Bela pentru RFI.

„Traseismul politic, migraţia diferiţilor politicieni, inclusiv în Parlament este o problemă destul de gravă a vieţii noastre politice şi în general a vieţii noastre publice, pentru că după părerea mea, demonstrează că la noi nu există programe de partid foarte coerente, prin care o anumită persoană, un anumit politician să-şi găsească rostul şi să se apuce de fapt de politică”, a mai afirmat senatorul.

Marko Bela mai spune că OUG privind migraţia primarilor şi consilierilor locali nu vizează „în mod direct” UDMR.

„Acest lucru nu vizează în mod direct UDMR. Noi nu am avut problema migraţiei politice, la noi nu au venit oameni din altă parte, nu prea au plecat din UDMR consilieri sau primari. Deci în cazul nostru, practic, nu va exista un efect direct. Dar e clar că ne va influenţa şi pe noi în diferitele Consilii Locale şi Judeţene, unde şi pentru noi contează cum arată o anumită majoritate. Deci în mod indirect va avea o influenţă asupra noastră. Nu am fost şi nu sunt de acord cu o astfel de măsură”, a afirmat acesta.

Guvernul Ponta a adoptat joi Ordonanţa „Dragnea”, care le permite aleşilor locali să-şi schimbe partidul, pentru o perioadă de 45 de zile, fără ca acest lucru să ducă la pierderea mandatului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.