×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 23 august 2017, 11:00
EUR (€)
-0.0014 ↘
4.5867 RON
USD ($)
-0.0073 ↘
3.9006 RON
• • •
Ce spune universitatea...
Organizarea concursului câştigat de fiul ministrului Toader, luată la control

Ministerul Educaţiei a anunţat vineri că verifică aspectele de legalitate privind organizarea unui concurs la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fiind vorba despre postul de asistent universitar câştigat de Ionuţ Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei.

”Ministerul Educaţiei Naţionale a luat act de informaţiile apărute recent în spaţiul public şi va verifica modul în care a fost organizat şi s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea unui post în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Mai exact, controlul Ministerului Educaţiei Naţionale vizează ocuparea postului de asistent universitar (perioadă determinată), poziţia 71, disciplina Drept civil. Partea generală. Persoanele, scos la concurs de Facultatea de Drept în semestrul al II-lea al anului universitar 2016-2017”, se arată în comunicatul de presă transmis de ministerul Educaţiei.

Verificările vin ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, potrivit cărora instituţia de învăţământ a adus modificări la metodologia de concurs pentru posturile didactice astfel încât fiul ministrului Justiţiei să poată prelua postul de asistent universitar.

În replică, conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a transmis că niciuna dintre modificările aduse metodologiei nu afectează postul ocupat de Ionuţ Alexandru Toader.

” Ionuţ-Alexandru Toader a candidat pentru postul de asistent universitar, poziţia 71, disciplina Drept civil. Partea generală; Drept civil. Persoanele, perioadă determinată, scos la concurs de Facultatea de Drept în semestrul al II-lea, anul universitar 2016-2017. Comisia de concurs a fost formată din cinci profesori şi conferenţiari de la universităţi din România şi o persoană de la Facultatea de Drept din Iaşi. Media de concurs a fost 9,24, candidatul fiind admis. Conform reglementărilor interne ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, nu pot participa la concursuri de angajare persoane ale căror rude exercită funcţii de conducere. Pe perioada concursului, prof.univ.dr. Tudorel Toader nu a exercitat funcţia de rector al Universităţii, fiind suspendat din funcţie, iar articolul nefiind aplicabil în acest caz. La nivel naţional, Legea Educaţiei nu are prevederi care să restricţioneze accesul la posturi didactice membrilor familiei”, se arată în răspunsul universităţii.

Mai mult, Senatul Universităţii a modificat în luna martie articolul 8 din metodologia de concurs pentru posturile didactice, însă conducererea instituţiei susţine că ” nu a produs nici un efect în cazul postului mai sus-menţionat, deoarece modificarea viza strict posturile interdisciplinare. În cazul acesta, a fost vorba despre un post în domeniul Drept, cerinţa pentru candidaţi fiind diplomă de doctor în Drept. Mai mult de atât, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Senatul a modificat metodologia de concurs în sensul introducerii unei trepte suplimentare de validare şi filtrare a candidaţilor pentru posturi didactice, instituind o comisie la nivelul fiecărei facultăţi care să verifice îndeplinirea criteriilor de eligibilitate”, se mai arată în răspunsul instituţiei.

Universitatea ”Al. I. Cuza”: Acuzaţiile în cazul concursului câştigat de fiul lui Tudorel Toader, fără bază

Universitatea ”Al. Ioan Cuza” din Iaşi precizează că acuzaţiile privind modificarea metodologiei de concurs pentru a avantaja un candidat specific (fiul lui Tudorel Toader - n.r.) sunt lipsite de orice fundament,urmând ca instituţia să colaboreze cu Ministerul Educaţiei pentru clarificarea situaţiei.

Reprezentanţii Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, că au primit o solicitare din partea Ministerului Educaţiei pentru a da informaţii despre concursul pentru ocuparea postului de asistent universitar câştigat de către fiul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Universitatea ieşeană speră ca prin acest demers să se elimine ”orice acuză privind favorizarea unui candidat prin modificarea condiţiilor de concurs”.

În acelaşi comunicat este specificat şi faptul că universitatea îşi dă acordul ca informaţiile pe care le va furniza ministerului, cât şi rezultatele anchetei să fie făcute publice.

”Acuzaţiile privind modificarea metodologiei de concurs pentru a avantaja un candidat specific sunt lipsite de orice fundament. Atât înainte, cât şi după modificarea metodologiei, cerinţa pentru candidatura la un post de asistent la Facultatea de Drept a fost Diplomă de Doctor în Drept, nu într-un domeniu conex. De altfel, nu există diplomă desausau în oricare altă ramură a Dreptului. Universitatea va coopera în totalitate cu reprezentanţii Ministerului şi sperăm ca lucrurile să se clarifice în cel mai scurt timp”, se arată în comunicat.

Ministerul Educaţiei a anunţat vineri că verifică aspectele de legalitate privind organizarea unui concurs la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fiind vorba despre postul de asistent universitar câştigat de Ionuţ Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei.

Verificările vin ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, potrivit cărora instituţia de învăţământ a adus modificări la metodologia de concurs pentru posturile didactice astfel încât fiul ministrului Justiţiei să poată prelua postul de asistent universitar.

Conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi arăta că niciuna dintre modificările aduse metodologiei nu a afectat postul ocupat de Ionuţ Alexandru Toader.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat, pe pagina sa de socializare, referitor la concursul câştigat de fiul lui la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, că, prin modificarea regulamentului, a fost introdus un filtru suplimentar, precizând că afirmaţiile din spaţiul public sunt tendenţioase.

Rareş ConstantinescuPublicat Vineri, 11 august 2017
1293
 | 6
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
farfuridi
+1
,,curat -murdar " coane tudorele !
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Campul tactic fara sfarsit
+2
Auzi la securistul asta "Informatii tendentioase" Iata asadar ca si in campul tactic din Justitie exista un Dorel securist si el, numit instalatorul si reparatorul de procurori. Pa-i cum trebuia sa arate un securist intelectual din dulcele targ al Iesilor, daca nu ca acest domn candva protectorul Liviei Stanciu si acum al Lulutzei zisa Cucucveaua mov si Nea Lazarica, zis treaba mica. Adica mai copii, campul tactic nu-i cat o sala a pasilor pierduti, e mult mai mare decat credem noi.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Legea lui ''Ne Ohm''
0
E mai mult decât evident că este o reacţie virulentă a ''sistemului'' la noua poziţie a lui Tudorel Toader faţă de oameni ai acestuia.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
mimi
+2
Concluzia: bugetarii isi angajeaza beizadelele tot la stat. Eba e tot la ..stat.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Alex
+3
Aha !... TT incepe sa deranjeze sistemul asa ca, hai sa-l lovim in ce are mai drag, fiul ! Caz tipic de contra reactie a sistemului spre "linistirea" ministrului; daca nu o face, sigur aflam ceva si despre sotia lui, parinti, frati, s.a.m.d...
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Horea @ Alex
+2
...este sau nu adevarat?,lasati "loviturile"...cei ce au fost dezavantajati de pila pesedista nu sunt loviti? Rusine ca incercati sa va eschivati prin trucuri ieftine !
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Damboviteanu
-4
Rusine ! Ati facut la fel ca Basescu cu Eba agramata sau ca premierul ce vinde energie camuflat pe numele odraslei !
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Lili de la Sibiu @ Damboviteanu
+7
Ce ai inteles tu doiboi din expunerea de mai sus? Asistent universitar la Drept este vreo mare sinecura , crezi? Fata deputat european sau puiu' vanzator de energie electrica din garsoniera lui fii-tu, se compara ??? Zi mai bine ca ai fost coleg la profesionala cu Gusti tractoristu' care simt eca-i vienmazilirea de la Todiras!
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
lili @ Damboviteanu
+7
Un caz si mai si: PSD a modificat de curand Legea care-i va permite Fidelului lui Liviu Dragnea, senatorul de Giurgiu, Nicolae Badalau, inginer veterinar de meserie, sa devina Seful Curtii de Conturi curand, dupa pensionarea lui Nicolae Vacaroiu! Legea cerea ca cel care ocupa inalta Functie sa aiba Studii Economice, acum au Modificat-o si sunt acceptati si inginerii! Asa face PSD peste tot: Intai Modifica LEGILE, apoi isi pun oamenii "potriviti"! Rusine!
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Aurelia @ Damboviteanu
+3
Toader demonstreaza ca este un fanariot si se descalifica,are asemenea celor cucare s-a adunat,pesedeii, mare dorinta sa nu piarda fonctia...nici pe cea de la AI Cuza,pe care o lasa mostenire vedem...
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Mesaj tranșant pentru mai-marii Justiției
Publicat acum 14 ore şi 57 minute
Toate tunurile lui Pop pe o facultate celebră
Publicat acum 16 ore şi 20 minute
Larisa Iordache, medalie de AUR
Publicat acum 19 ore şi 5 minute
Liviu Dragnea încinge trânta cu companii mari
Publicat acum 20 ore şi 41 minute
Președinția SUA aleasă în 2016 a luat sfârșit
Publicat acum 17 ore şi 48 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat acum 14 ore şi 22 minute