Originile virusului. Cartelul oamenilor de știință, politicienilor și presei

În februarie 2020, teama se răspândea în întreaga lume. Mia erau câteva zile și Europa urma să intre în stare de urgență, iar economiile urmau să fie închise. Italia atinsese pragul de 1000 de morți pe zi din cauza Covid-19.

Atunci, în februarie 2020, a fost scrisă una dintre „evangheliile” covid-19, ce avea să fie popularizată zi de zi, ediție de ediție de marile ziare și televiziuni ale lumii. Era vorba despre înfierarea ”teoriei conspirației” despre originea virusului SARS-Cov-2. Un articol publicat de revista The Lancet, semnat de 27 de oameni de știință, susținea sus și tare că virusul a apărut în natură, făcea apel la susținerea confraților din China și denunța ”teoriile conspirației” despre crearea virusului într-un laborator – cel mai probabil în China.

Vreme de peste un an, aceasta a fost teoria de nezdruncinat privind originea virusului. Cine îi stătea în cale era măturat – fie înfierat de oamenii de știință, dacă era vorba despre vreun confrate, fie acuzat de rasism (de sinofobie), dacă era politician. Nici președintele SUA, Donald Trump, nu a fost cruțat de fiecare dată când a susținut că virusul a fost creat în laborator, în China.

Acum, după ce Trump a pierdut cele mai contestate alegeri prezidențiale din SUA, lucrurile iau o întorsătură spectaculoasă. Treptat, presa de mainstream începe să dea glas și celor pe care, până de curând, îi numea „conspiraționiști”. Pe acest fond, președintele Joe Biden a cerut o investigație despre originile acestui nou coronavirus. Doctorul Anthony Fauci, eternul director al Institutului Național de Boli Infecțioase (sub nu mai puțin de nouă administrații), s-a trezit chestionat în fața Senatului SUA și a ajuns să își schimbe poziția de nezdruncinat de până acum cum că virusul ar avea origine naturală. Acum, Fauci spune că ”nu este convins” că virusul a apărut natural și ca autoritățile trebuie să ”afle exact ce s-a întâmplat”.

Presa internațională de mainstream a început această schimbare de poziție de doar câteva zile, inclusiv presa din România, publicând rezultatele unui studiu realizat de britanicul Angus Dalgleish şi omul de ştiinţă norvegian Birger Sørensen, care arată că noul coronavirus nu are strămoși naturali credibili.

De fapt, cercetări care indicau același lucru și care puteau fi utilizate pentru a susține teoria creării virusului în laborator au apărut cu un an înainte. În mai 2020, un studiu realizat de Alina Chan demonta teoria apariției în piața de  animale vii din Wuhan. Apoi, un studiu al profesorului Nikolai Petrovsky, din Australia, arăta că virusul este perfect adaptat pentru a infecta oamenii și se comportă diferit de virușii cu origine naturală. Tot în 2020, microbiologul David Relman,  de la Stanford, a scris că trebuie neapărat investigată originea virusului, fiind de partea micului grup de oameni de știință curajoși care cereau și investigarea apariției în laborator.

Niciunul dintre aceste studii nu a avut parte de presă buna. Multe publicații le-au considerat atunci „conspiraționiste”.

Vreme de peste un an, știința, presa și politica au acționat ca un cartel.

Cartelul acesta a început să se spargă la începutul lunii mai 2021, când senatorul american Rand Paul, de profesie medic, l-a întrebat pe Anthony Fauci dacă institutul pe care îl conduce de aproape 40 de ani a finanțat, printr-un intermediar, studii riscante pe virusuri făcute în China, dacă au fost folosiți banii contribuabililor americani pentru cercetări făcute in China pentru sporirea contagiozității virusurilor, chiar la institutul de la Wuhan. Informații publicate de presa americană arată că, în 2017, institutul condus de Fauci a reluat finanțarea modificării virulenței la Wuhan, fără a avea aprobarea guvernului. De altfel, finanțarea acestor cercetări, considerate foarte riscante, a fost interzisă în SUA prin decizia președintelui Obama, în 2014. Din acel moment, cercetătorii americani s-au îndreptat către alte țări pentru a continua studiile. China este una dintre aceste țări, iar finanțarea lui Fauci a ajuns aici prin intermediul unui ONG condus de Peter Daszak, care a primit 666.000 de dolari dintr-o sumă totală de 3,7 milioane de dolari, pentru proiectul ”Înțelegerea urgenței reprezentată de riscul coronavirusului de la lilieci”.

Deloc suprinzător, Peter Daszak este unul dintre semnatarii articolului din The Lancet care a stat la baza d oricărei afirmații cum că noul coronavirus a apărut în laborator.

Știa doctorul Fauci ce face reluând finanțarea acestor proiecte periculoase ce presupun inducerea unor mutații pentru a spori virulența? Știa prea bine. Iată ce spunea Fauci în 2012, într-un articol pentru jurnalul Societății Americane de Microbiologie : ”Oamenii de știință din acest domeniu pot spune – și eu însumi am spus asta – că beneficiile unor asemenea experimente și cunoașterea ce o vom dobândi sunt mai importante decât riscurile”. Potrivit The Australian, Fauci nu a anunțat nici Departamentul de Stat al administrației Trump, nici CIA și nici Consiliul Național de Securitate că reia finanțarea acestor experimente riscante în China. Ce garanții avea Fauci că acest proiect nu va scăpa de sub control, ce încredere avea în oamenii de știință din Wuhan? Sunt întrebări care i-au fost adresate acum de senatorul John Kennedy. Răspunsul lui Fauci: ”Nu poți ști niciodată. Nu cunosc într-atât de bine Partidul Comunist Chinez încât să știu despre interacțiunile dintre ei și oamenii de știință”. La fel a răspuns Fauci și la intrebarea despre influența Chinei asupra Organizației Mondiale a Sănătății.

Asistăm în aceste zile la o uriașă campanie de mușamalizare. Pe de o parte, Anthony Fauci susține că „nu este convins de originea naturală a virusului”. Este o strategie de a face uitat faptul că, vreme mai bine de un an, a susținut contrariul. Pe de altă parte, marile ziare occidentale încep să ofere tribună celor pe care până mai ieri îi numeau ”conspiraționiști”. Recent, jurnalista Aproova Mandavili, de la The New York Times, a postat pe Twitter un mesaj în care îi acuză de ”rasism” pe cei care susțin că virusul a fost creat într-un laborator din China. Mesajul a fost șters la scurt timp, un semn că șefii The New York Times schimbă macazul. Din nou, este o încercare de a face uitată poziția lor radicală împotriva cercetării originilor virusului. Apoi, președintele Joe Biden cere o investigație – din nou o încercare de a face uitat faptul că a devenit președinte al SUA folosindu-se de pandemia de covid-19, atacându-l pe Donald Trump pentru că susținea teoria originii în laborator și pentru că a atacat China.

 

Suntem departe de o concluzie (care ar putea să nu apară vreodată) despre originile unei pandemii care a fost folosită pentru a opri lumea în loc mai bine de un an de zile. Dar ce ar însemna să se dovedească că virusul a ”evadat” dintr-un laborator?

Pentru regimul lui Xi Jinping ar fi extrem de dificil, mai cu seamă că întreaga lume știe acum că epidemia de covid-19 a fost ascunsă câteva luni de oficialii de la Beijing. Sunt analiști americani care speculează că o astfel de dezvăluire ar putea fi folosită nu pentru a face din China un stat paria – este o țară prea puternică -, ci pentru a-l debarca pe Xi de la conducere, printr-o revoltă a opozanților din partid, mai cu seamă ca se apropie Congresul PCC, în 2022. Și acesta este un scenariu puțin probabil.

Care ar fi consecințele în lumea științei, dacă se va dovedi varianta unui accident de laborator? Reputația multor cercetători și universități ar fi grav afectată dacă s-ar dovedi că au încercat să ucidă dezbaterea și să nu urmeze firul din ce în ce mai clar al dovezilor. Apoi, Organizația Mondială a Sănătății (care a început recent propriul ei proces de rescriere a istoriei pandemiei) ar rămâne cu o reputație complet distrusă.

Consecințele s-ar extinde și în presă, acolo unde mari publicații au acționat în cartel cu marile universități și cu politicienii, pentru distruge dezbaterea, pentru a împiedica dialogul și pentru a da jos administrația Trump.

Cât despre guverne, demonstrarea unui accident de laborator nu ar face decât să arate că politica este mai rea decât mlaștina pe care Trump le promisese americanilor că o va asana.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13

24 de Comentarii

 1. Fenta cu originea virusului pentru prostime pentru a acoperi INCOMPETENTA GUVERNELOR in gestionarea pandemiei. Deci daca fac unii un virus gen teroristi ISIS guvernele ce fac? In primul rand dau vina pe isis ca nu i-au anuntat! Pe urma incep dezbateri despre masca! Intre timp avioanele cu pasageri zboara si imprastie virusul dar liderii ne spun ca e o simpla gripa. Pe urma ne spun ca nu e chiar simpla dar le e frica sa suspende zborurile… mai departe stiti, ati vazut… Singurele guverne capabile au fost cel al Chinei, Australiei, Noua Zeelanda,Vietnam si Corea de Sud. Ma doare in dos cine l-a facut ma intereseaza sa am guverne care sa stie sa gestioneze rapid o pandemie nu sa se lalaie incompetent ani de zile.

 2. Ar trebui un nou Nurenberg care sa-i judece pe toti acesti psihopati, care, iata, acum vor sa „vaccineze” si copiii, care copii nu au fost afectati practic deloc de aceasta… hai, sa-i zicem boala, asa cum ne-au invartit de cap ei sa credem.

  Deci, Arafat!… la puscarie cu tine, ba, baiatule! Alaturi de Cercel si de Rafila; plus Iohanis, Orban, Cîțu si toti ceilalti. Ati ucis oameni, bai, criminalilor! Ati facut genocid chiar!

  A! Investigam si in ce priveste cine au fost cei care au stat in spatele muhaielelor enumerate mai sus.
  Iar voi, presa, ar trebui sa vadeti ce a facut cotidianul german Bild, daca vreti sa recastigati macar o bruma din credibilitatea pierduta cu ocazia acestei pandem#i.

 3. Cred ca ocolim problema principala. Lipsa de etica a carcetatorilor virologi este revoltatoare. Acest COVID nu este singurul caz suspect, amintiti-va de HIV …
  Cum ar fi sa producem cu totii plutoniu in bucatarie doar ca sa verificam ce s-ar putea intampla daca am produce cu totii in bucatarie…
  Cred ca s-a dovedit in acesti doi ani ca beneficiile studiilor pe virusi nu depasesc riscurile! A aduce in contact lucruri care nu ar intra niciodata in contact doar pentru a produce acele infame articole mi se pare lipsit de etica si ar trebui reglementat foarte strict. Mai demult crearea de himere era interzisa! Acum ne confruntam cu urmasii lui Mengele…

 4. Campania de mascare, de distantare sociala, de dezinfectare globala si de vaccinare a adultilor naivi si a copiilor nevinovati, demarată de autoritățile criminalizate, afost dupa cum am vazut sprijinita prin propaganda complet iresponsabilă, lipsită de etică și ilegală, a massmedia (mainstream) miluita de guwerne. Ce fel de „oameni” sunt politicienii ne-am convins de decenii!Traficanti de fiinte umane si traficanti de interese. Ce fel de jurnalism se practica in capitalismul globalist feroce, gustam zilnicotrava din presa plina de fake-uri informationale! Cata sila iti pot produce jurnalistii-mercenari care manipuleaza grosolan populatia tele-spectatoare, de ex. părinții sa consimta la „vaccinarea” propriilor copii cu un produs experimental, aflat în stadiul de testare, ale cărui efecte adverse nu sunt suficient cunoscute sau sunt intentionat eludate ! Cat de imorali au ajuns unii „medicii”- contabili( tip Fauci ) facand o propagandă oarbă, devenind unelte în mâinile criminalilor globalisti care au elaborat si raspandit virusul ucigaș in numele Resetarii Societatilor Umane!

  Așa înțeleg eu menirea medicului adevărat mai ales în condițiile unei pandemii stârnite de minți criminale în scopuri exclusiv politice.

 5. Chiar așa de naiv sunteți să credeți că toți cei enumerați mai sus, care au fost principalii actori ai acestei plandemii, incluzând presa, dintr-o dată, și toți o dată, ne spun că virusul a fost produs in laborator? Această schimbare de macaz este în pregătire pentru noile valuri și vaccinele aferente. O să ni se spună că acest virus creat în laborator produce tulpini pe care doar un vaccin poate să le neutralizeze. Așadar poftiți la vaccinul cu numărul 3 care este deja în facere și numărul 4 care se pregătește pentru anul viitor.
  Apropos, facebook a anunțat că dacă postezi mesaje cum că virusul a scăpat din laborator nu mai ești considerat conspirationist și nu îți va mai șterge postările.
  Trăiască comunismul!

 6. În 1987, Donald Trump a cumpărat 93% din stocul de vot în afacerile cu jocuri de noroc, Resorts International. În 1978, Andrew St. George a relatat că Resorts International a fost inițial înființată și controlată de ,,agenți” ai familiilor Rockefeller și Rothschild/serviciilor CIA și Mossad. El a afirmat că unele cazinouri au fost conduse de mafioți care au asistat CIA și Mossad în spălarea banilor din droguri/jocuri de noroc care apoi au fost canalizați în operațiuni secrete. Resorts International a evoluat la începutul anilor 1950 cu Allen Dulles și asociatul său apropiat, guvernatorul New York-ului, Thomas E. Dewey, din aripa „Rockefeller” a Partidului Republican, la conducere. Investitorii, au inclus pe Meyer Lansky, David Rockefeller, Tibor Rosenbaum (legat de Mossad) și baronul Edmond de Rothschild. În 1987, la moartea lui Crosby, Trump a cumpărat participarea lui Crosby. Michael Glasner, fost lider AIPAC (American Israel Public Affairs Committee), este cel care a aranjat afacerea care a dat contractul de închiriere al turnului WTC grupului Larry Silverstein înainte de demolarea lui pe 9/11. Mai târziu a fost planificatorul politic al lui Donald Trump. Pentru mai multe râsete, alegerea lui Trump la comerț a fost Wilbur Ross, același tip care a lucrat 20 de ani pentru Rothschild Inc și l-a ajutat la Trump să intre în faliment în 1990. Să nu uităm cuvintele înțelepte ale Field McConnell și Abel Danger Crew cum că aceste hoteluri din cazinouri sunt de asemenea utilizate ca centre de extorcare, cablate cu sunet și video, poți avea tot ce îți place, dar nu poți pleca niciodată (Hotel California).

 7. In paralel, am o veste buna pentru voi (sper ca stati pe canapea sau macar pe scaun si ca sinteti cu analizele cardio la zi !) : in China se va da drumul la „trei copii de cuplu” !

 8. Dacă „s-ar dovedi că virusul a scăpat din laborator”, nu mai pot închide lumea așa ușor în viitor.
  Îl lăsăm să scape așa, când ne convine, natural. ?

 9. Am uitat, sigur v-am mai scris, dispare Trump, dispare covidu. Dar știati deja asta.

 10. Deci, Kaka Maka rachetele nucleare și Deveselu. Virusul ăsta (și alții pe țeavă) vine/(vin) cu toate mijloacele de locomoție, plus cu vântul. Asta, da, armă! Cine se mai pune cu urmașii lui Mao? Pe cât virusul de mic, pe atât de mare China. Am auzit că următorul ce va fi lansat va ataca numai pe membri partidelor capitaliste reacționare, nu pe comuniști. De asta a fost lansat sloganul ,,Testul PCR este sigur și de viitor! Deci, trăiască PCR! Se fac deja înscrieri, nu vă îmbulziți, tovarăși! Aah, ce oportuniști îmi sunteți. Nu uitați că veți fi testați pentru a dovedi că meritați. Cine a exploatat, a făcut jaf în paguba PATRIEI, a slujit Mafia/Kărapșn, a mâncat de dulce în post, a preacurvit etc. va trebui să cumpere indulgențe în Euroi. Să nu-mi veniți cu ălea cripto că Partidul e vigilent, ce dracu. SE admite oarece maotai și numai dacă ăsta s-a epuizat de pe piață, atunci oarece țuică, turț, dacă se poate, nu de alta, da tot trebuie să vă spălați pe mâini ca Pilat din Pont,care se pilise și el de a zis premonitoriu: rasa galbenă, aia o să vă mănânce, dacă nu o lăsați în pace și faceți pe inchizitorii, fariseilor și ipocriților!

 11. Incet, dar sigur ni se face dreptate. Iar dreptatea inseamna condamnarea celor vinovați pentru genocid si terorism. Toate la timpul lor. Pacea la timpul ei, războiul la timpul lui. Manipularea la timpul ei, demantelarea la timpul ei. Idiotii la timpul lor, inteligentii la timpul lor. Parsivii si vânzătorii de tara la timpul lor, onestii si naționaliștii la timpul lor. Romania trezste-te. A sunat ceasul si tu continui sa dormi?

  • Pai, in logica matale, se va trezi la timpul sau! Ori esti singurul care stii ca acum este timpul, ceea ce aduce a manipulare?!

 12. Nu ii mai intereseaza „originea” carcaletelui si plan-demia atat timp cat s-a intrat pe fir drept spre control si depopulare prin experimente m e n g e le asupra noastra si a copiilor nostri. experimentele sociale, financiare, „sanitaro-medicale” vor urma si se vor intari pe masura ce oamenii accepta. cand strigam ca disperata in martie anul trecut la Cotidianul toti postacii securisti imi adresau raspunsuri acide. eu eram „negationista” si „conspirationista”. din pacate teoriile conspiratiei de-a lungul istoriei s-au dovedit a fi adevarate in proportie de 99%. sa nu uitam cine a inventat termenul de „teorie a conspiratiei” si din ce motiv. Articol excelent! Multumesc.

 13. Va aduceti aminte cu ce texte invatate pe derost inchideau gura tuturor celor care puneau problema originii nenaturale a virusului? „Nu exista nici o dovada stiintifica care sa demomstreze ca virusul a fost creat in laborator” si apoi erai facut in tot felul: conspirationist, inapoiat, bigot, etc.
  Acelasi rationament stricat e folosit si atunci cand se pune problema posibilelor efecte secundare pe termen lung ale acestor vaccinuri realizate prin tehnologii de manipulare genetica folosite pentru intaia oara: „Nu exista nici o dovada stiintifica care sa demonstreze ca aceste vaccinurile produc efecte secundare pe termen lung”. Apoi obisnuita suita de apelative: antivaxer, conspirationist, terorist, inapoiat, bigot, etc.
  Daca omul de rand a ajuns sa fie mai sceptic decat cei care se autoproclama specialisti, preoti ai zeului stiintei,atunci ne-am intors cu mai mult de 2000 de ani inapoi.

 14. ‘ Stați liniștiți la locurile voastre ‘, China ‘a reușit’, descoperâ primul caz de gripă aviară la om, viitorul sună bine ?!

 15. Păi bre ciumaților,.. De virusul era clar, era chinez, era din Wuhan,. nu mai aveai incertitudini, Nu mai aveai semne de intrebare.. Insă toate indiciile arată cum că virusul e artificial și voit eliberat intr-o zonă,. sau mai multe zone, rechte și Iran in aceeași timp.. La fel aceste tergiversări și lipsa de decizie clară spun multe. Nimeni nu vrea să-și asume o declarație franc, care duce la pierderea acum a capului său, sau mai incolo a capului altora, foarte influenți.

 16. O doamna medic din Romania,anul trecut, a afirmat ceva de genul. ,, natura nu poate crea asa ceva ,,Merita premiul Nobel.Intuitie sau o baza solida de pregatire in specialitate? Nu am retinut numele , dar am anchiesat la idee.Iesiti doamna in presa pentru a va cunoaste oamenii obisniuti nu ,,specialistii,, de genul Fauci , Rafila, Cercel.

 17. Un lucru se evidentiaza clar, nu poti avea incredere in nimeni si in nicio institutie. Totul, absolut totul se subsumeaza intereselor politice.
  Cand vedem, auzim, citim ceva despre un eveniment de fapt nu aflam decat cea ce decidentii doresc sa credem noi despre acel eveniment. De mult nu mai exista presa libera ci doar presa de propaganda.
  Nu pot sa nu-mi reamintesc de Udo Ulfkotte si cartea sa „Jurnalisti cumparati”. Cum sa crezi ca virusul a fost fabricat? Sau ca nu a fost… pana acuma? Doar ptr ca acuma SUA au acest interes, dupa ce multe studii au aratat ca nu are origini artificiale?!
  Pur si simplu nu mai poti sa crezi in nimic. Cu exceptia propagandistilor care cred la comanda.

 18. Un exercitiu de gandire. Orice om sanatos la cap pe planeta asta, stie ca USA este in stare sa faca orice sa-si mentina hegemonia pe planeta. Prin urmare, au finantat niste studii, periculoase, in China, la Wuhan. Chinezii, au pus osul lamunca si au livrat rezultate doctorului Fucci. Acum ar fi partea perversa a afacerii, Fucci, stiind ce a obtinut si cat de nemernic este virusul, il lanseaza unde altundeva, decat in China si Iran si poate prin Europa. Intre timp, Pfizer si Moderna pregatesc vaccinul. Din pacate, socoteala lor pare sa fi fost deficitara, pentru ca cei mai afectati sunt americanii. Fucci se spala pe maini, iar de fraieri pica chinezii.

 19. Cînd Avocatul Poporului, şefă era Renate, cerea preş Iohannis, pe 12 martie 2020, Starea de Urgență ar trebui să deschidă ochii oricui că e PLANdemie nu pandemie.
  Puterea din umbră, prin trepăduşii de la vedere, întreține două minciuni. Amândouă sînt mozolite de media. Cu codidu avem prima minciuna (virus de la lilieci) şi a doua (făcut în laborator) ce, vedem, scoate capu.
  De era molimă cu adevărat, aveau nevoie de toate minciunile şi mincinoşii în frunte cu cei din comitetu de urgență? Credeți că toate „autorități.e” din lume ar fi făcut la fel? Ar fi stat Germania la coadă la vaccin din solidaritate cu statele cu punga subțire?
  Care mai crede aşa ceva e prostit/vaccinat de bubuie. Dintre aceştia care mai au o brumă de cinste (cinstea nu are legătură cu deşteptăciunea ci cu sufletul) să-şi dea demisia dacă are funcție de conducere să nu mai facă rău altcuiva sau chiar omenirii. Chiar înainte de-a o face să dea tot pe goarnă. Sufletul se va uşura.

 20. IPOTEZA : Virusul a fost creat pentru a decima rase / a afecta grav tari anume si raspandit cu acest scop.
  China este „vinovatul”, intrucat consecintele cele mai grave se inregistreaza in randul „dusmanilor” sai.
  – s-a pregatit China din vreme pentru epdemie-pandemie ? Nu s-a aflat, insa, ca ar avea vaccin-tratamente miraculoase !
  – poate crea stiinta un virus care sa atace selectiv dpdv al … raselor / genelor ? Nici China nu e catusi de putin unitara rasial / genetic si atunci de ce consecintele pentru propria populatie sunt derizorii fata de alte rase ?
  – rasial / genetic America de Nord-Europa-America Latina-India-Iran sunt total diferite si metisate in toate proportiile. Atunci cum de acolo sunt consecintele cele mai grave ?
  IPOTEZA : Virusul a fost „scapat” din vreun laborator, de oriunde !
  – intrebarile de mai sus raman valabile si in acest caz
  IPOTEZA : virusul este creatia naturii, aceasta neavand motivatii rasiale, geopolitice, economice etc
  IPOTEZA …stupida : virusul ataca … dupa carte de identitate / pasaport / cetatenie.

 21. Luc Montagnier, premiatul „Nobel” pentru descoperirea HIV, a zis acum 1 an, intr-un interviu la o televiziune frantuzeasca, ca el e convins ca CoVid a fost creeat in laborator, si a zis ca recunoaste in structura lui o baza HIV, plus un apendice gripal, ambele unite artificial. Apendicele gripal ca sa se poata fixa usor in organism, baza HIV pentru a produce maximum de daune organismului uman. Toti doctorii stiu ca pacientii care au trecut printr-o infectie serioasa cu CoVid au majoritatea organelor interne afectate. Iar studii britanice au constatat ca multi dintre acei pacienti revin in spitale la aproximativ 5 luni dupa CoVid, cu afectiuni la alte organe decit plamanii.

 22. Numai un handicap nu poate înțelege că virusul a fost creat în laborator. Așa și cu turnurile gemene și cu armele chimice din Iraq. Niste jigodii care vor sa conduca lumea. După ce s-a instalat bine bideu, a dispărut virusul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.