Orizont judiciar întunecat pentru Trump

În timp ce Congresul SUA se pregătea pentru audierea de marți a Procurorului General Jeff Sessions, cu privire la legăturile sale cu ambasadorul rus la Washington, o mărturie așteptată cu sufletul la gură de lumea politică și presa americană, s-au întețit atacurile împotriva președintelui Trump și acțiunile justiției împotriva decretelor prezidențiale.

Curtea de Apel din San Francisco a decis luni să suspende aplicarea noului decret al președintelui care interzice intrarea în SUA a cetățenilor din șapte state predominant musulmane, prelungind astfel o dispută între Casa Albă și Justiție, începută imediat după preluarea mandatului.

În aceeași zi, procurorii generali din statul Maryland și Districtul Columbia au depus luni o plângere bazată pe așa-numita „clauză a compensațiilor“ din Constituția SUA, care interzice oricărui funcționar public să „accepte cadouri, plăți, funcții sau titluri de orice fel din partea altui stat“, fără acordul Congresului.

Procurorii generali sunt aleși, iar cei doi amintiți sunt democrați. Plângerea arată că Hotelul Trump International din Washington este preferat de mai toate delegațiile străine, care ar încearcă astfel să câștige bunăvoința lui Trump, care, la rândul său, s-ar afla astfel într-un perpetuu conflict de interese. În atacul lor la adresa președintelui, publicațiile americane uita să amintească de un caz mult mai grav – Fundația Clinton – care a primit donații din partea Qatarului și Arabiei Saudite chiar în timp ce Hillary Clinton era secretar de stat.“

Pe acest fond a fost lansat un alt atac împotriva lui Trump. Unul dintre apropiații președintelui, redactorul-șef al televiziunii Newsmax, a declarat că președintele intenționează să-l demită pe fostul director FBI Robert Mueller, însărcinat acum cu investigarea legăturilor dintre echipa sa de campanie și Rusia. Președintele a izbucnit pe Twitter: „Presa Știrilor False nu a fost niciodată atât de murdară. Știri voit eronate și surse false pentru a-și aplica agenda urii. Trist!“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvan Ciubotaru 1060 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.