×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:31
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Autoritatea Sanitar-Veterinară avertizează
Ouăle contaminate au ajuns și în România

Autoritatea Sanitar-Veterinară a anunţat că în judeţul Timiş a fost descoperită şi sechestrată o tonă de "gălbenuş de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania".

Lotul respectiv a fost reţinut în depozitul unităţii unde fusese distribuit, nicio cantitate din acest produs nu a ajuns la comercializare, precizează ANSVSA, într-un comunicat. Cele 1.000 de kg depistate în dimineaţă zilei de 9 august vor fi neutralizate prin incinerare.

Acţiunea a fost realizată în cadrul alertei Comisiei Europeană, care a transmis tuturor Statelor Membre următoarea recomandare:

"Este necesar că toate statele membre să fie vigilente în ceea ce priveşte produsele utilizate pentru controlul acarianului roşu în unităţile de păsări pentru a se asigura că nu au loc tratamente cu substanţe neautorizate".

Fipronil este un insecticid pentru uz larg, care aparţine familiei chimice fenilpirazol, potrivit sursei citate. Acesta este folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpuşele, termitele, coropişniţele, gărgăriţele şi alte insecte. Nu este permisă utilizarea lui că şi substanţă antiparazitară pentru animalele destinate consumului uman.

(R.C.)Publicat Vineri, 11 august 2017
981
 | 1
 | 6
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
UNFORGIVEN
+1
Simplu: De unde provin, cine le-a exportat si mai ales, cine a aprobat importul fara teste de laboraator. PS: Sa raspunda solidar si sa plateasca !
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Amy
+4
Iesirea RO din UE, un fssss pt N I M I C !~ Afara din Cooperativa Nufaru' hotii cu gulere albe, lichele patentate !
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
O buz
+8
in fine!Nu se putea intimpla o nenorocire in Europa si Romania sa nu fie prezenta ....Grea e asteptarea...
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Matei
+9
Initial s-a afirmat raspicat (EuroNews) ca Romania este de vina pentru ouale contaminate. Ulterior au « lasat-o moale » cu acuzele, intrucat milioane de gaini au fost sacrificate in tarile UE, fiind purtatoare de agentii nocivi incriminati. Problema este insa putin mai complexa : ouale sunt doar unul dintre produsele nocive din lantul pui-gaini-oua. Atat oauale precum carnea de pui au servit si servesc la obtinerea unor produse alimentare despre care nu se sufla o vorba. Care sunt aceste produse ? Cine le-a produs ? Unde se afla ele acum ? Si Romania in toate acestea ? Pe piata romaneasca au fost introduse (de aproape 2 luni) astfel de produse ? Ce s-a facut pentru depistarea lor si cum au fost ele distruse pentru a salva sanatatea populatiei romanesti ? Care este pozitia interna si internationala a guvernului Romaniei pe aceasta tema ? Ce sanctiuni s-au luat impotriva celor ce au permis importul lor ? … Altminteri ne tot vaicarim de nivelul aberant al cancerului la tinerii din Romania.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
dan
+9
...carevasazica,s-a dovedit ca zicerea aia proasta ,taraneasca,cu "a vinde brasoave"nu e chiar fara temei...
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
hamster
+11
lista beneficiarilor din romania si vanzatorii=genocid.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017