Șeful Radioului public, pe făraș

Raportul de activitate al Societății Române de Radiodifuziune (SRR) pe anul 2015 a fost respins marți de Comisiile reunite de Cultură din Parlament, în vreme ce rapoartele de activitate pe anii 2013 și 2014 au primit vot favorabil.

Raportul pe 2015 a fost respins cu majoritate de voturi și urmează să fie supus votului plenului reunit. O confirmare a votului din comisii duce la numirea unui nou Consiliu de Administrație și președinte-director general al SRR deoarece respingerea de către Parlament a unui raport de activitate atrage după sine încetarea mandatului Consiliului de Administrație.

Președintele Comisiei de cultură din Senat, Lucian Romașcanu (PSD) a amintit de decizia ANI împotriva președintelui-director general al SRR, Ovidiu Miculescu. „Problemele apărute se derulează pe toți anii, inclusiv pe 2015”, a spus Romașcanu, care a votat pentru respingerea raportului pe 2015.

Parlamentarul PSD a mai afirmat că SRR „are nevoie de un nou Consiliu de Administrație și un nou președinte general”.

De partea cealaltă, Ovidiu Miculescu a susținut că anul 2015 a fost cel mai bun din istoria Radioului, cu cea mai mare audiență, cu cel mai important rezultat financiar.

La începutul lunii, februarie, instanța supremă a decis definitiv că Ovidiu Miculescu s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Instanța a respins astfel recursul lui Miculescu, menținând o decizie a Curții de Apel București din aprilie 2014.

În octombrie 2013, Agenția Națională de Integritate (ANI) a stabilit că Ovidiu Miculescu, președinte-director general al Societății Române de Radiodifuziune, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 — 4 iulie 2012, deoarece a deținut simultan funcția de membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune și pe cea de manager în cadrul Societății Române de Radiocomunicații.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.