Pacepa: Corina Crețu, o ”rândunică” a serviciilor, pe umărul lui Colin Powell

Ion Mihai Pacepa, 84 de ani, sugerează, într-un articol publicat pe site-ul wnd.com că în spatele idilei Crețu-Powell ar sta o operațiune a serviciilor secrete, articol care nu este însă decât un atac la adresa istoricului Larry Watts, cel care sugerat în lucrările sale că Pacepa a fost un spion al KGB, a cărui dezertare în SUA urmărea să strice relațiile dintre București și Washington

Fostul adjunct al sefului DIE din perioada 1972-1978 comentează pe un site american informațiile privind relatia amoroasă dintre Corina Crețu și Colin Powell, sugerând că actualul europarlamentar român ar fi fost un pion într-o operațiune gestionată de serviciile secrete române și ruse.

Ion Mihai Pacepa, 84 de ani, sugerează, într-un articol publicat pe site-ul că în spatele idilei Crețu-Powell ar sta o operațiune a serviciilor secrete, articol care nu este însă decât un atac la adresa istoricului Larry Watts, cel care sugerat în lucrările sale că Pacepa a fost un spion al KGB, a cărui dezertare în SUA urmărea să strice relațiile dintre București și Washington.

Iată argumentația lui Pacepa.

‘’Va amintiți cum vizitatorii solitari la Moscova sau în alte capitale ale fostului bloc sovietic cădeau pradă unui anumit tip de scenariu al capcanelor sexuale? Am trăit fericiți cu iluzia că după ’’căderea comunismului’’, aceste modalități de recrutare specifice Războiului Rece au devenit istorie.

Însă lupul își schimbă părul, dar năravul ba. O nouă generație de agenți sexy și inteligenți – cunoscuți în trecut drept ’’rândunici’’ – este încă printre noi. Dar acum ei activeaza peste tot în lume, în special la conferințele internaționale, acolo unde își etalează recomăndarile politice impresionante și îmbrăcămintea foarte sexy.

Din nefericire, am aflat recent că un mare patriot american și un om onorabil, stimatul general de patru stele Colin Powell, ar putea să fi fost ținta unei asemenea capcane a serviciilor secrete. Nu știm exact când a început această relație și nici cât de intimă a devenit din punct de vedere fizic. Powell a negat public că a fost o aventură și ar putea fi considerat nevinovat. Dar există câteva date certe desprea celalată jumatate a relației, date care sugerează ca aceasta a fost modelată după matrița KGB-ului’’, începe articolul semnat de Pacepa.

’’Atrăgătoarea blondă Corina Crețu, acum membră a Parlamentului European, unde este vicepreședinta Alianței Progresiste a Socialiștilor și a Democratilor, este seducătoarea de care vorbim. Într-o carte din 2011 semnată de Eugen Mihaescu, un caricaturist celebru din perioada Războiului Rece, pentru New York Times, Crețu este numită ’’curteanul roșu al cabinetului stalinist’’.

Să o privim mai cu atenție pe Crețu: Tatăl ei a fost un comunist care a studiat la Moscova, la fel ca și Ion Iliescu, fostul președinte timp de trei mandate al României post-Ceaușescu. Tatăl lui Iliescu, care și-a numit copilul Ilici, în onoarea lui Vladimir Ilici Lenin, și-a dedicat viața Cominternului, brațul internațional al Partidului Comunist’’, scrie Pacepa, încercând să argumenteze pornind de la nimic o operațiune îndreptată de serviciile românești împotriva lui Colin Powell.

Iar apoi, fostul sef al spionajului comunist îi introduve în ecuație pe Ioan Talpeș și pe istoricul Larry Watts, abandonând total firul presupusei operațiuni în care ar fi fost implicată Corina Crețu. ’’La finalul anilor ’90, Iliescu a adus-o pe Crețu la Cotroceni și i-a dat o funcție echivalentă cu cea de membru al cabinetului. La acea vreme, consilierul pe probleme de securitate națională era generalul Ioan Talpeș, care a fost adjunctul fratelui lui Ceausescu, Ilie, comisar politic al Armatei României dominată de sovietici. Consilierul lui Talpeș pe Statele Unite din acea vreme era un ’’istoric american’’, Larry Watts, a cărui poveste de dragoste cu România a început în timpul ’’epocii de aur’’, și care acum s-a mutat într-o frumoasă vilă deținută de serviciile de spionaj ale României.’’

’’În primii ani ai post-comunismului, Ion Iliescu și serviciile sale de intelligence au continuat să trateze SUA drept principalul inamic al României – un termen pe care Kremlinul îl foslosește încă – și serviciile românești ajutau încă Moscova să recruteze diplomați acreditați la București. Mark Sullivan, secretar I la Ambasada SUA în România, a fost ținta unei asemenea operațiuni, condusă de fostul ofițer KGB Fiodr Bodnari. Am vorbit despre acest caz în articole publicate în România în anii 1990. Sullivan a refuzat sa colaboreze cu Moscova și a fost rechemat la Washington.

Un succes a fost înregistrat în cazul lui Harold Nicholson, șeful CIA în România din 1990 până în 1992, care a fosr recrutat de serviciile rusești, cu sprijinul României. În 1997, Nicholson a fost condamnat la 23 de ani si 7 luni de închisoare pentru spionaj. Este cel mai important oficial al CIA condamnat pentru spionaj în favoarea unei puteri străine’’, scrie Pacepa.

’’În toate operațiunile comune împotriva Statelor Unite au fost puține, daca nu cumva nicio țintă atât de atractivă pentru spionajul rus precum Colin Powell. Este un respectat afroamerican (rasa este considerată în mod automat o vulnerabilitate de FSB, urmașul KGB-ului). A fost consilier pentru securitate națională al președintelui, comandant al statului major interarme și secretar de Stat. Posibilutatea de a deveni și președinte al SUA trebuie să fi fost încă un argument pentru Moscova.

Să fi fost cochetariile sale cu Corina Crețu scheletul din dulapul lui Powell, din cauza căruia acesta a refuzat cu încăpățânare să candideze la președinție? Să fi doar un flirt neinsemnat pe internet între un oficial SUA și o tânără blonda socialistă, agent al unei alte țări? Sau a fost o operațiune pentru recrutarea și compromiterea generalului Powell, care ar fi fost una dintre cele mai îndrăznețe acțiuni de subminare a securității SUA din ultima vreme?’’, se întreabă Pacepa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.