Pagubele războiului din Gaza

Ministrul palestinian adjunct al Economiei, Tayssir Amro, a anunțat marți, citat de AFP, că războiul din Fâşia Gaza a cauzat pagube cuprinse între patru şi şase miliarde de dolari. Bilanțul ar putea fi însă provizoriu, un calcul mai exact urmând să se facă după reinstalarea liniştii în enclava palestiniană. Pierderile umane sunt de asemenea copleșitoare.

Aproape 1.990 de palestinieni au fost uciși și alți circa 10.000 răniți, în majoritate civili, în ofensiva israeliană din Fâșia Gaza, conform unor oficiali din domeniul sănătății din această enclavă. Potrivit ultimelor date furnizate de reprezentanții UNICEF, aproape 400 de copii au murit în urma conflictului.

Alte aproape 500.000 de persoane au fost strămutate.

Sutele de case au fost distruse, iar unica centrală electrică din Fâşia Gaza a încetat să funcţioneze după un bombardament israelian.

Fâșia Gaza afectată din 2006 de o blocadă impusă de Israel suferă de lipsă cronică de apă şi are probleme importante de aprovizionare cu electricitate.

Întreruperile de curent sunt frecvente, între 8 şi 12 ore zilnic, afectând spitale, şcoli, unităţi comerciale, uzine de tratare a apei şi pe cei 1,8 milioane de locuitori.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.