„Pakistanul … o ţară bananieră”

Ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu a făcut o declarație aiuritoare, duminică seara, în emisiunea ” Punctul de Întâlnire” , de la Antena 3. În prezența lui Radu Tudor, realizatorul emisiunii și a analistului economic Ilie Șerbănescu, ministrul Finanțelor Publice din România bagă ţara la încurcătură.

Cu calmul unui vînător de vulpi sau de fuste,el a spus plin de seninătate că: „România nu e o țară bananieră. Din păcate, într-o oarecare măsură, structura economiei românești este încă destul de departe de structura unei unei economii a unei țări membre a UE. Avem mult prea mulți oameni care trăiesc și sunt dependenți de rural, cel mai mare număr din Europa. Din punctul ăsta de vedere suntem aproape de structura unor țări de gen Pakistan sau altele, și asta e singura legătură cu o țară bananieră. „

Pentru orice om cu mintea întreagă e cât se poate de clar că o astfel de declarație ofensatoare venită din partea unui ministru, poate declanșa chiar și un conflict diplomatic. Da, e adevărat, Pakistanul are un nivel de trai foarte scăzut și multe probleme generate de conflictele etnice sau de terorism, dar, pentru numele lui Dumnezeu, e vorba totuși despre o țară cu o populație de 168 de milioane de locuitori. O țară care are reprezentare diplomatică la cel mai înalt nivel, în România. Sebastian Vlădescu are impresia că Ambasada Republicii Islamice Pakistan nu monitorizează declarațiile oficialilor români?

Sau pleziristul ministru al Finanțelor crede că a fi ministru într-o țară a Uniunii Europene, așa cum este domnia sa, asta îi conferă dreptul de a cataloga o altă țară ca fiind bananieră?

Ori poate domnul Vlădescu este convins că cei de la Ambasada Pakistanului nu știu să deschidă un computer, precum domnia sa, pentru a urmări ce declarații face un ministru din Guvernului României, despre Pakistan?

Pentru cultura generală a domnului ministru Sebastian Vlădescu, cel care nu știe să deschidă un computer ( conform propriilor declarații) , trebuie precizat că, actualul ministru al Finanțelor din Pakistan, dr. Abdul Hafeez Shaikh este licențiat în economie la Boston University, are un doctorat în economie și finanțe, obținut la aceeiași prestigioasă universitate americană, și a fost timp de zece ani, profesor la Harvard University din Cambridge, Massachusetts, SUA.

Posesor al unui cv cu adevărat impresionant, ministrul pakistanez al Finanțelor ar fi probabil îndreptățit să declare că, politicile financiare ale Guvernului României sunt neperformante și caraghioase întrucât sunt elaborate de un ministru al Finanțelor

” bananier”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.