Paleologu: O să fie multe locuri de muncă la Roşia Montană, aiurea!

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu califică din nou contractul de la Roşia Montană drept unul de tip colonial şi spune că e o socoteală de tip Dănilă Prepeleac. Într-un interviu pentru jurnaliştii de la realitatea.net, Paleologu declară că nu crede în teoria că deschiderea minei ar însemna crearea a numeroase locuri de muncă.

„Prefer să văd partea plină a paharului. Dacă e un interes major de dezvoltare, poţi sacrifica patrimoniu şi poţi asuma riscuri de mediu, dar să ştim şi pentru ce. Să ne alegem şi cu muntele făcut harcea-parcea şi cu banii luaţi, care e socoteala? E o socoteală Dănilă Prepeleac. Cât ia statul din toată povestea asta? (…) Dacă, într-adevăr, statul câştigă foarte mult din această problemă, bine, domnule, să o facem, dar deocamdată e o socoteală de Dănilă Prepeleac. A fost o discuţie recentă în BPN pe această temă (Roşia Montană, n.r.), că era un subiect tabu. Această lipsă de transparenţă este dezastruoasă pentru că otrăveşte dezbaterea pe această temă. Reclama RMGC mai degrabă acutizează această temă. O să fie multe locuri de muncă, aiurea! O să fie câteva sute maximum”, a declarat Theodor Paleologu.

Declaraţia lui Paleologu vine în contextul în care, nu de puţine ori, preşedintele Traian Băsescu a declarat că exploatarea de la Roşia Montană trebuie deschisă pentru a crea noi locuri de muncă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.