Paleologu: Ponta a câştigat detaşat concursul de minciuni

Deputatul Theodor Paleologu spune la RFI că-l sfătuieşte pe candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, să ia cursuri de retorică.

„Victor Ponta a fost mai clonţos în confruntarea de la Realitatea TV, dar dacă ne interesează caracterul omului, dezbaterea de marţi este în mod absolut evident favorabilă lui Iohannis”, crede parlamentarul.

Paleologu mai spune că „dacă o asemenea dezbatere e o luptă de cocoşi, atunci sigur, Ponta a fost mai clonţos. Dacă-i o partidă de box, sigur, Ponta a dat mai mulţi pumni. Dacă-i un concurs de minciuni, clar, Ponta a câştigat detaşat. Dacă însă ne interesează caracterul preşedintelui, atunci mie mi se pare evident că Iohannis este infinit preferabil. Dacă ne interesează caracterul omului, dezbaterea de ieri este în mod absolut evident favorabilă lui Iohannis”.

Parlamentarul regretă că Iohannis „nu a spus mai multe. Putea să fie mult mai tranşant pe problema Roşia Montană (…). Şi pe alte subiecte putea să fie mai tranşant, inclusiv pe problema votului din străinătate. A spus anumite lucruri, dar putea să fie şi mai tranşant, să spună foarte clar că acest comportament este dispreţ faţă de concetăţenii noştri. Putea să fie mai tăios. Iohannis, ştim asta, nu-i un mare vorbitor, dar dacă ne interesează caracterul, dacă ne gândim acum la caracterul omului, mi se pare emisiunea de ieri extraordinar de clară şi arată într-adevăr o poziţie a unor oameni veniţi din două lumi total diferite, am văzut două personaje care în mod normal nu fac parte din acelaşi film”.

Întrebat ce sfaturi i-ar da lui Klaus Iohannis pentru următoarele dezbateri cu Victor Ponta, Theodor Paleologu, membru PMP, a răspuns: „E prea târziu. Dacă devine preşedinte, l-aş sfătui să ia cursuri de retorică. Se poate învăţa, nu e deloc greu şi nu-i nici o ruşine, sunt mari preşedinţi, mari oameni de stat, care au învăţat lucrul ăsta (…). Nu e un om care exprimă emoţii, nu-i un om foarte spontan, dar asta se poate învăţa”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.