Paltin Sturdza, reţinut de procurorii DNA

Paltin Gheorghe Sturdza, urmaş al lui Dimitrie Sturdza şi fost proprietar a zeci de mii de hectare de pădure în Moldova, a fost reţinut de procurorii DNA Braşov în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Beneficiarul celor peste 40.000 de hectare de pădure care ar fi fost retrocedate ilegal, Sturdza a fost audiat, joi, timp de aproximativ patru ore. La ieşirea din sediul DNA Braşov, acesta a refuzat să facă declaraţii.

Paltin Gheorghe Sturdza ar urma să fie dus la sediul instanţei supreme, unde va fi judecată propunerea de arestare preventivă.

Miercuri noapte, la DNA Braşov a fost audiat Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, iar pe numele acestuia procurorii anticorupţie au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi cer instanţei supreme arestarea prenventivă a acestuia, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.