Panică într-un oraș belgian

O persoană a fost reținută în orașul belgian Anvers după ce a încercat să intre cu mașina, în mare viteză, pe o arteră pietonală extrem de circulată, transmite Reuters, citând informații furnizate de poliție.

Update Șoferul care a încercat să intre joi cu mașina, în mare viteză, pe o arteră pietonală extrem de circulată din orașul belgian Anvers este francez, iar mai multe arme, între care și o pușcă, au fost descoperite în vehiculul său, a anunțat parchetul federal belgian, potrivit AFP.

„Este vorba despre Mohamed R., născut pe 8 mai 1977, de naționalitate franceză și domiciliat în Franța”, a precizat parchetul.

„În jurul orei 11.00, un autovehicul a intrat cu mare viteză pe strada De Meir, provocând panică în rândul trecătorilor”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters.

Șoferul a fost arestat la capătul unei curse de urmărire și că în mașina cu numere de înmatriculare franceze au fost găsite arme și „substanțe ilegale”.

Primarul orașului, Bart De Wever, a declarat că a fost vorba despre un atac terorist dejucat.

AFP relatează că persoana arestată este un bărbat de naționalitate tunisiană, iar postul de televiziune VTM a transmis că „individul se radicalizase” și că „intenționa să străbată în viteză strada Meir, cea mai importantă arteră comercială din Belgia”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.