Papa Francisc l-a implorat pe Dumnezeu să aducă pace în întreg Orientul Mijlociu

În tradiționala binecuvântare Urbi et Orbi, Papa Francisc l-a implorat pe Dumnezeu, în fața miilor de credincioși aflaţi în Piața Sf. Petru, să aducă pacea în Orientul Mijlociu.

Papa s-a rugat, de asemenea, pentru Siria, „țară martir și victimă a unui război care nu încetează să semene oroare și moarte” pentru ca Dumnezeu să-i ajute pe toți cei care contribuie activ să aducă ușurare și confort populației civile din această ţară.

Suveranul Pontif a denunțat în acelaşi timp „atacul infam” care a avut loc sâmbătă în localitatea Rashideen în apropiere de Alep (Siria) împotriva unor refugiați care erau evacuați în camioane și al cărui ultim bilanț se ridică la peste 112 morți.

Papa s-a mai rugat pentru ca responsabilii națiunilor să aibă „curajul să evite expansiunea conflictelor și să oprească traficul de arme”.

După liturghia de Paști, papa le-a reamintit creștinilor în tradiționala binecuvântare (Urbi et Orbi) că Hristos a Înviat și devine tovarăș de drum pentru toți cei obligați să-și părăsească țările din cauza conflictelor armate, atacurilor teroriste, foametei și regimurilor opresive.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.