Papa Francisc, mesaj către Israel și Fâșia Gaza

Consiliul de securitate al ONU a adoptat o declaraţie unanimă în care îndeamnă la un „armistiţiu umanitar imediat şi fără condiţii” în Fâşia Gaza, conform b1TV.

Şi restul lumii e cu ochii aţintiţi tot pe conflictul din Gaza. Preşedintele american Barack Obama l-a sunat pe Benjamin Netanyahu pentru a-şi exprima îngrijorarea privind numărul mare de morţi şi răniţi în rândul civililor palestinieni şi a soldaţilor israelieni. De la Vatican, Papa Francis a transmis un mesaj emoţionant în care cere oprirea ostilităţilor.

”Mă gândesc, mai ales, la copii. Copii morţi, copii răniţi, copii mutilaţi, copii orfani. Opriţi-vă, vă rog! V-o cer din toată inima. E momentul să ne oprim. Opriţi-vă, vă rog!”, a transmis Suveranul Pontif.

Papa Francisc este susţinut de membrii Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.