Papa intervine în scandalul momentului

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, „îngrijorarea” față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Urmăresc cu îngrijorare grava tensiune și violență din ultimele zile din Ierusalim. Simt nevoia să fac un apel sincer la moderație și dialog”, le-a spus Suveranul Pontif pelerinilor adunați în Piața Sfântul Petru de la Vatican.

Papa a chemat la rugăciune în speranța că toate părțile implicate vor înainta propuneri pentru „reconciliere și pace”, mai arată sursa citată.

Trei palestinieni au fost uciși și alți 400 răniți, vineri, la Ierusalim și în Cisiordania în timpul violențelor între forțele israeliene și manifestanții palestinieni care protestau contra noilor măsuri de securitate de la Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est. Tot vineri, trei israelieni au fost uciși de un palestinian înarmat cu un cuțit în locuința lor din colonia evreiască Halamish, la nord de Ramallah.

Violențele au izbucnit după slujba săptămânală a musulmanilor în apropierea Orașului Vechi din Ierusalimul de Est, în contextul în care Israelul a interzis accesul bărbaților palestinieni în vârstă de sub 50 ani, pe fondul sporirii tensiunilor în ultima săptămână.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.