Papahagi, propunere privind Biserica

Adrian Papahagi scrie pe Facebook despre contribuția sa la programului politic al Partidului Mișcarea Populară și vorbește despre câteva propuneri, despre care nu este însă foarte sigur că vor și rămâne. Subliniază că aceasta este convingerea sa privind relația dintre stat și biserică.

Astfel, Papahagi scrie că a propus ca statul să nu mai finanțeze construcția de biserici noi, ci sa dea bani pentru întreținerea celor existente.

”Ca să vedeți ce habotnic sunt, în loc să fiu la biserică acum, scriu la programul politic al Partidului Mișcarea Populară. Iată, pentru, pentru moment, ca teaser, doar două puncte adăugate de mine la cele scrise până acum de colegii mei, ca să mai răcorim (sau reîncingem) spiritele.

Dacă reacțiile sunt articulate, vă voi consulta pe toate capitolele. În fond, de-aia se cheamă mișcare populară…

Așadar:

“PMP recunoaşte locul eminent pe care-l ocupă bisericile în cultura noastră naţională şi va finanța din bani publici întreținerea patrimoniului istoric deţinut de cultele din România, partea cea mai amplă și valoroasă a moștenirii noastre arhitecturale și artistice.

Nu vom mai sprijini construcția de biserici noi din fonduri publice: acestea trebuie finanțate de comunități, nu din banul public, ca mită oferită Bisericii de către politicienii în căutare de voturi.”

Nu știu dacă vor rămâne; eu așa văd lucrurile”, a conchide Papahagi pe Facebook.

Adrian Papahagi și-a anunțat, vineri, demisia din PDL.

„Am transmis astăzi domnului Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj, o scrisoare de demisie din partid. Părăsesc Partidul Democrat Liberal fără resentimente şi păstrez aceeaşi prietenie colegilor alături de care am dus luptele politice ale anului trecut, în special organizaţiei PDL Cluj şi domnului Emil Boc”, a scris Papahagi pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.