Paradă a fanilor români la Paris

Reprezentativa României joacă miercuri seară, de la ora 18:00 (ora 19:00 în țară) pe Parc des Princes cea de-a doua partidă din faza grupelor. După ce au pierdut dramatic vineri în meciul de deschidere, cu Franța, 1-2, tricolorii se vor duela cu Elveția, selecționată care în prima partidă s-a impus cu 1-0 în fața Albaniei.

Înainte de meci, miercuri la ora 14:45, pentru prima oară în istorie la un turneu final este organizată o paradă a fanilor români, a anunțat Federația Română de Fotbal pe site-ul său.

Suporterii care au bilet de intrare la partida cu Elveția vor pleca împreună spre stadionul Parc des Princes. Punctul de plecare este Place de Varsovie, situat vizavi de Turnul Eiffel, peste Sena. Grupul se va deplasa escortat spre arenă, pe o distanță de 3,8 kilometri, și se vor exersa scandările pentru stadion. Începând cu ora 13:00, (ora 12:00 la Paris) românii au fost așteptați la Fan Zone-ul parizian din Champ de Mars, unde au fost întâmpinați de Cabral Ibacka și cei doi foști internaționali români, Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu.

Steagurile sunt deja pregătite și îi așteaptă pe suporteri pe Parc des Princes, mai precizează Federația. Potrivit unei estimări, 20.000 de români sunt așteptați la acest meci.

Ultima întâlnire între cele două reprezentative a fost în mai 2012, când România s-a impus cu 1-0 în deplasare, într-un meci amical.

În 12 confruntări cu Elveția, selecționata României are 5 victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri.


Foto frf.ro


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.