Parchetul, sesizat privind Unitatea de arși de la Floreasca

Potrivit Guvernului, în urma verificărilor Corpului de control al ministrului Sănătăţii a fost dispusă sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 pentru posibile fapte de natură penală la Unitatea de arși Floreasca.

De asemenea, controlul confirmă că Unitatea nu este încă pe deplin funcţională şi în urma controlului , potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, cu ocazia vizitei efectuate în timpul controlului la Unitatea de îngrijire a arşilor gravi, în prezenţa managerului spitalului, comisia de control a constatat următoarele: personalul medical angajat nu era prezent în totalitate în interiorul Unităţii de îngrijire a arşilor gravi, unii dintre aceştia fiind angajaţi în activitatea altor secţii (chirurgie plastică, ATI).

De asemenea, nu este prevazută o evacuare în caz de incendiu a Unităţii de îngrijire a arşilor gravi, lipsesc procedurile de acces al pacientului ars grav în Unitatea de îngrijire a arşilor gravi, precum şi procedurile şi protocoalele de tratament ale pacientului în interiorul Unităţii de îngrijire. Sala de operaţie a Unităţii de îngrijire este complet dotată şi funcţională, barocamera nu este montată, nefiind funcţională, instalaţia de aer condiţionat a Unităţii de îngrijire a arşilor gravi nu funcţionează corespunzător, neexistând o temperatură ambientală optimă pentru tratarea unui pacient ars grav.

„În urma controlului, au fost dispuse următoarele: Informarea Curţii de Conturi a României, pentru deficienţele consemnate în prezentul raport de control, sesizarea ANAP pentru posibile nerespectări ale prevederilor legale referitoare la întocmirea documentaţiei de atribuire a contractului de achiziţie aparatura medicală pentru Unitatea de îngrijire a arşilor gravi şi sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti, pentru posibile fapte de natura penală, având în vedere întocmirea nereala a procesului verbal de punere în funcţiune a Barocamerei şi plata contravalorii acesteia către furnizorul SC Gemedica SRL”, se arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.