Parchetul General preia ancheta în cazul jurnalistei Oana Dicu

Parchetul General a anunțat luni că a preluat ancheta în dosarul privind accidentul de circulație produs în luna mai 2016 pe DN1, în zona Podului Băneasa, soldat cu moartea jurnalistei Oana Dicu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în vederea soluționării cu celeritate de către procurorii criminaliști din cadrul biroului specializat al Secției de urmărire penală și criminalistică.

Totodată, din dispoziția procurorului general Augustin Lazăr, o echipă de procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control efectuează o verificare a tuturor dosarelor aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și care au ca obiect accidente mortale de circulație.

În același timp, procurorii efectuează verificări pentru a stabili condițiile în care a fost instrumentat dosarul privind accidentul soldat cu moartea Oanei Dicu.

Pe 12 mai 2016, pe podul din zona Băneasa, a avut loc un grav accident rutier, după ce un tânăr de 25 de ani a pierdut controlul mașinii și a intrat pe sensul opus de mers. Mașina condusă de tânăr a lovit frontal un autoturism care circula regulamentar, condus de Oana Gabriela Dicu, jurnalistă de la Pro TV. În urma impactului, jurnalista a decedat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.