Parlamentarii au făcut un pas spre demiterea lui Corneliu Moldoveanu din ASF

Comisiile de buget finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor au votat, ieri, pentru revocarea lui Corneliu Moldoveanu din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), întrucât acesta este urmărit penal, încă din luna martie, pentru trafic de influenţă.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu ne-a spus că parlamentarii din comisii au avizat demiterea lui Corneliu Moldoveanu, aceasta urmând să fie votată, în plenul Parlamentului, marţea viitoare.

La începutul lunii, Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, a declarat că a făcut, la Parlament, demersurile necesare pentru eliberarea din funcţie a lui Corneliu Moldoveanu. Anterior, şeful ASF declarase că a găsit o piaţă a asigurărilor abuzivă, cu jucători slabi, unde regulile de autorizare trebuie schimbate, şi a îndemnat companiile să renunţe la presiuni şi să înceapă un dialog real.

Corneliu Moldoveanu este urmărit penal în dosarul „Carpatica Asig”, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, respectiv complicitate la această infracţiune.

În acelaşi dosar a fost arestat şi fostul preşedinte ASF, Dan Radu Ruşanu, care este acuzat că a întreprins demersuri pentru înlăturarea, din cadrul Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, a lui Daniel Tudor care deţinea funcţia de vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor şi înlocuirea acestuia cu inculpatul Mîrzac Marian.

Deputatul PMP Adrian Gurzău a declarat, recent, pentru ziarul „BURSA”, că urmează să facă demersuri în Comisia parlamentară pentru abuzuri pentru tragerea la răspundere a celor care au permis ca vicepreşedintele pentru asigurări să-şi păstreze funcţia.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înfiinţată, în aprilie 2013, prin comasarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi a Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private.

De atunci, Consiliul ASF a suferit numeroase modificări, pe fondul schimbărilor legislative, a incompatibilităţilor membrilor numiţi de Parlament cu funcţia, dar şi al arestărilor în dosare de corupţie.

Adina Ardeleanu

Sursa: bursa.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.