Parlamentarii PNL intră în grevă japoneză

Parlamentarii liberali vor intra luni în grevă japoneză, în semn de protest față de blocarea proiectului privind votul prin corespondență, informează B1 TV. Liberalii anunţă că vor merge la Parlament cu banderole albe şi vor critica povestea votului din Diaspora prin toate mijloacele. Reacţia PSD nu a întârziat. Dacă tot nu vor să muncească, atuci să nu găsească scuza cu greva, spune social democraţii. Liviu Dragnea atrage atenţia că liberalii sunt cei vinovaţi de întârzierea dezbaterilor pe legea pentru Diaspora.

”Este un gest prin care semnalăm faptul că în materia votului prin corespondență, PSD-ul a blocat sistematic adoptarea legii. Adică vine să-mi spună mie PSD-ul ce? Că tu, partid minoritar în Parlament nu adopți legea votului prin corespondență, tu fiind majoritar la putere. Păi e în putința lor dacă vor să o facă. Se poate face în trei zile, de ce nu o fac de un an de zile? Hai să spunem pe șleau – pentru că Ponta se răzbună pe Diapsora. De aia nu vor votul prin corespondență. N-o fac pentru că știu că în veci Diapora nu va vota PSD-ul”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu.

În timp ce liberalii spun că PSD a tot blocat legea votului prin corespondenţă, social-democraţii sar şi ei cu acuzaţii.

”Da, am văzut și eu știrea asta. Ei intră, am înțeles în grevă japoneză pentru votul prin corespondență. Nouă ne este foarte greu să înțelegem, chiar am rămas surpinși. A fugit de acolo președintele comisiei, care era al lor. Dacă a fugit nu s-a mai putut întruni comisia. Noi le-am cerut să dwsemenze un alt înlocuitor, nu vor. Noi vrem să ne întâlnim, dar e imposibil, trebuie să vină și ei. Nu cred că stând undeva într-o grevă japoneză putem comunica. Nu înțeleg de ce adoptă stilul ăsta în politică. Numai pentru imagine. Hai să facem și lucruri!”, a declarat președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.