Partidul Ecologist Român îi cere lui Iohannis demiterea lui Kovesi şi Coldea

Domnule președinte, dacă refuzați să faceți ceea ce este bine pentru țară, înseamnă că și dumneavoastră sunteți un produs al acestui sistem imoral sau, și mai rău, sunteți prizonierul tandemului Coldea-Kovesi”, scrie Dănuţ Pop, preşedintele PER, într-o Scrisoare deschisă adresată preşedintelui Klaus Iohannis, încheiată astfel: „Dacă așa stau lucrurile, atunci prima demisie ar trebui să fie a dumneavoastră”!

Documentul a fost trimis redacţiei noastre, fiind prima luare fermă de poziţie din partea unei formaţiuni politice faţă de ultimele dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiţă. Publicăm integral această Scrisoare deschisă a Partidului Ecologist Român:

Scrisoare deschisă Domniei Sale Domului

KLAUS WERNER IOHANNIS, Președintele României

Domnule Președinte,

Constituția României nu este o lectură atât de complicată, chiar dacă este în limba română. Independența justiției precum și rolul președintelui sunt consacrate în Legea fundamentală, pe care însă dumneavoastră ați ales să o ignorați.

Domnule președinte, presupun că sunteți totuși la curent cu dezvăluirile și afirmațiile grave care s-au vehiculat în spațiul public în aceste zile. Din câte știu eu, Palatul Cotroceni se află încă în București, nu s-a mutat la Miami și nici nu cred că s-a transformat în totalitate în centru de comandă pentru PNL. Pe cale de consecință, mă gândesc că ați fost informat asupra derapajelor comise de adjunctul SRI, generalul Florian Coldea și de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Discuțiile din ultimele zile confirmă o realitate care a devenit din ce în ce mai evidentă: SRI și DNA exercită puterea în mod nelegitim, subminând în felul acesta instituțiile democratice. Surprinzătoare este însă lipsa dumneavoastră de reacție. După doi ani de mandat, am înțeles că nu sunteți adeptul „declarațiilor la cald”, dar cred că ați avut suficient timp să analizați, să cântăriți comportamentul deviant al tandemului Coldea-Kovesi. Am așteptat să vă exprimați măcar „îngrijorarea”, atunci când s-a afirmat că „România s-a transformat într-un stat mafiot”. Se pare că nici această declarație nu v-am mișcat, însă.

Dacă evenimentele din ultimele zile v-au luat prin surprindere, vă sfătuiesc domnule președinte să ieșiți rapid din această stare de șoc și să vă asumați responsabilitatea demiterii atât a lui Florian Coldea, cât și a Laurei Codruței Kovesi. În felul acesta, România poate deveni o țară în care libertățile și drepturile cetățenilor nu sunt la discreția unor oameni care cred că sunt mai presus de lege, de instituții, de statul în sine.

Domnule președinte, dacă refuzați să faceți ceea ce este bine pentru țară, înseamnă că și dumneavoastră sunteți un produs al acestui sistem imoral sau, și mai rău, sunteți prizonierul tandemului Coldea-Kovesi. Dacă așa stau lucrurile, atunci prima demisie ar trebui să fie a dumneavoastră.

Dănuț Pop, Președintele Partidului Ecologist Român”.

Reamintim că liderii PSD au evitat pînă acum să se pronunţe oficial în legătură cu dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă. Inclusiv Victor Ponta, care se află în centrul unora dintre ele, tace într-un mod inexplicabil! Cei din PNL nici măcar nu îndrăznesc să se apropie de acest subiect, iar preşedintele Klaus Iohannis evită absolut orice răspuns la întrebările care i-au fost deja puse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.