Partidul lui Marian Munteanu, în acord cu Iohannis

Alianța Noastră România, condusă de Marian Munteanu, „salută”, într-un comunicat de presă, „insistența” cu care președintele Klaus Iohannis a solicitat Parchetului General celeritate în clarificarea evenimentelor din decembrie 1989, în urma cărora au căzut victime mulți români, precum și a celor de la mineriadă care și ele au făcut victime.

„Cinismul cu are au fost uciși sau maltratați unii dintre cei mai curajoși și reprezentativi români, cei mai mulți fiind tineri, necesită din partea statului de drept, chiar și după o regretabilă tergiversare de peste un sfert de secol, riposta cuvenită. Alianța Noastră România, care își revendică descendența directă din tot ceea ce a însemnat lupta patriotică, anticomunistă a anilor 90, se alătură demersului președintelui Klaus Iohannis, solicitându-i la rândul ei procurorului general al României să facă toate demersurile necesare pentru ca, în termeni de deplină legalitate și corectitudine, cele două dosare să fie finalizate”, mai menționează formațiunea într-un comunicat.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că a avut o întâlnire cu procurorul general căruia i-a cerut să se ia măsuri astfel încât cercetările să fie făcute mai rapid în toate dosarele.

„Am avut o întâlnire cu procurorul general aici, la Cotroceni, și l-am rugat să ia toate măsurile care se pot lua pentru a introduce mai multă celeritate în exercițiul cercetărilor. E foarte simplu: avem dosare vechi, unele extrem de vechi, mă gândesc la Dosarul Mineriadei, Dosarul Revoluției. Este inacceptabil să stăm noi și să nu știm ce s-a întâmplat la Revoluție, cine a fost vinovat, ce s-a întâmplat la Mineriade, cine sunt oamenii vinovați. Dacă vorbesc de vinovați, vorbesc de oameni care au încălcat legea, nu de o vină istorică. Nu e treaba istoricilor încă. Deocamdată, și în Dosarul Revoluției, și în Dosarul Mineriadei, este treaba procurorilor, iar cine a greșit va plăti’, a declarat preşedintele, solicitat să explice contextul în care a avut loc întâlnirea cu procurorul general după declaraţiile sale de miercuri cu privire la cazul autodenunţului lui Ghiţă legat de doctoratul şefei DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.