Partidul premierului Benjamin Netanyahu a câştigat alegerile parlamentare

Partidul Likud al premierului israelian în exercițiu Benjamin Netanyahu a câștigat alegerile parlamentare de marți, relatează AFP, Reuters și DPA. Principalul său rival, Uniunea Sionistă a laburiștilor de centru-stânga, și-a recunoscut înfrângerea.

După numărarea a 96% dintre buletinele de vot, Likud înregistra, potrivit postului de radio israelian, un avans de cinci locuri în Knesset (parlament), devansând Uniunea Sionistă, condusă de Isaac Herzog.

Astfel, Likud a obținut 29 de mandate dintr-un total de 120, cât numără Knessetul, cu cinci mandate mai mult față de Uniunea Sionistă, care și-a asigurat 24 de locuri în noul for legislativ.

Miercuri dimineață, Partidul Likud al premierului israelian, Benjamin Netanyahu, se afla pe primul loc, cu 23,73% din voturi.

Lista de centru stânga condusă de Isaac Herzog a fost devansată, obţinând 19,06%, potrivit rezultatelor preliminare anunțate de Comisia electorală centrală, preluate de AFP, scrie Agerpres.

Comisia a furnizat aceste date pe site-ul său, după numărarea a 70% din buletinele de vot.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.