Pățania de pomină a muftiului Ierusalimului

Muftiul Ierusalimului Mohammed Hussein a fost arestat vineri, la Ierusalim, de poliţia israeliană,în urma unui atac în care doi poliţişti israelieni au fost ucişi, au anunţat apropiaţi ai acestuia, relatează AFP.

Marele muftiu se afla, la momentul arestării, într-o reuniune cu alţi palestinieni, în apropiere de Poarta Leilor, în vechiul oraş, cu scopul de a denunţa închiderea Esplanadei Moscheilor în urma atacului.

Poliţia isralieană nu a confirmat această arestare.

”O unitate specială a poliţiei l-a arestat pe şeic” în apropiere de Esplanada Moscheilor, a declarat Khaled Hamo, una dintre gărzile sale de corp.

”Noi nu ştim nimic despre tatăl meu care a fost condus la un post de poliţie”, la Ierusalimul de Est anexat şi ocupat, a declarat fiul său Jihad Hussein. ”Eram, cu el, nu a făcut nimic şi nu ştiu de ce l-au arestat”.

Această reţinere a avut loc la câteva ore după ce trei arabi israelieni au deschis focul în oraşul vechi Ierusalim şi au ucis doi poliţişti, după care au fost urmăriţi şi omorâţi pe Esplanada Moscheilor.

În urma atacului, poliţia a anunţat închiderea tuturor intrărilor pe Esplanadă, al treile loc sacru al silamului, şi anularea rugăciunii de vineri în edificiu, situat în Ierusalimul de Est.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.