Patinajul caraghios al unui nonagenar

Nu-mi place ceea ce fac în acest moment. Dar nici nu pot trece peste. Ar însemna să înghit politicos niște broaște politice scuipate de Mircea Ionescu Quintus. Miercuri seara, venerabilul nostru etc. a simțit nevoia să lămurească zvonurile privitoare la negocierile PNL-UNPR. Și a dat fuga pe frecvențele telefoanelor mobile spre a transmite telespectatorilor de la Realitatea TV informațiile sale de la sursă.
– Zvonuri, zvonuri, a strigat indignat seniorul, în absența altui liberal de o sută de ani devenit simbol al partidului. Zvonuri a zis el care tocmai s-a informat când a auzit despre ce este vorba, dar mai apoi tot el ne-a spus că este vorba niște tatonări. Un soi de bambilici politic, de rut al împreunării politice! Căci PNL-ul nu se împreunează decât cu aceia care îi aduc un câștig. Cu cei care pot aduce pagubă, nici vorbă, partidul Brătienilor fiind moral ca și câinele înfometat. Și în vreme ce nega de zor zvonurile, dar lăsa loc pentru fuziune, vorbind despre sondaje care să arate beneficiile unei alianțe sau fuziuni cu penalii adepți ai lui Gabriel Oprea, nonagenarul Quintus patina nepăsător prin ”consiliile populare” (noțiune dispărută demult), prin ambiguități care lăsau loc unui singur lucru. Adică unui eventual profit al PNL, beneficiu care transforma orice decizie în favoarea partidului într-o valoare morală. Face bine partidului, trebuie că place membrilor. Place membrilor, la buzunar se adună!

Cam în același stil, coana Gorghiu vorbea a doua zi despre nedreptatea făcută liberalilor. Dacă ei se giugiulesc cu UNPR-ul sunt taxați de nerușinare. Dacă rămân mai departe cu PSD-ul contează numai la conviețuire. Ce nedreptate!? Ce poftă nebună de amor cu ticăloșii pentru a mai roade nițel de pe ciolanul puterii. Mai mult, președinta cu zulufi a lansat un adevăr care nu există. Iată panselul de tezaur al madamei.
– ”Dacă PSD are o alianță cu UNPR este de făcut statuie!”
Cu alte cuvinte, dacă alții se înfrățesc cu bandiții avem de-a face cu o performanță. Dacă liberalii sunt tentați și încearcă, avem de-a face cu niște porci. Cel puțin pentru cei care îi admiră!
Să vedem cine s-a gândit să facă PSD-ului statuie pentru alianța cu UNPR? Absolut nimeni! Dimpotrivă, cele mai multe înjurături și cei mai mulți bolovani verbali au venit în capul PSD-ului de la acest mariaj politic nefericit. Pentru asta a fost taxat de tot românul cu scăfârlie și chiar de admiratorii lui Ion Iliescu. Se vede treaba că președinta cu zulufi a tânjit și ea după o asemenea joncțiune, altfel nu e de înțeles de ce tatonează de zor la apropierea de UNPR!?

Ce face PNL-ul în aceste zile este un soi de tentativă de gonflare artificială. Vrea să crească prin înghițirea unei grupări descalificate. Explicația este simplă. Liberalii n-au nici o idee sănătoasă de guvernat România. N-au nici o propunere sănătoasă de scos țara din impas. Singura modalitate cu care se văd ajunși la guvernare este să le fure amanta celor care vânează puterea mai iscusit decât ei.
Cam asta ar fi morala din tatonarea invocată de domnul Quintus. Patina el în demonstrații jenante, dar pe măsură ce se chinuia să construiască o argumentație logică incoerențele veneau peste el ca bolovanii peste iepurii lui Sisif!
Casă de piatră și drum bun pe urmele țărăniștilor!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.