Patriahia Română, despre construirea unei moschei în Capitală

Patriarhia Română nu are nimic împotriva ridicării unui lăcaş de cult pentru comunitatea musulmană, dar aşteaptă să primească un teren, în condiţii similare, în Istanbul.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a precizat, de altfel, că există în momentul de faţă un dialog între autorităţile române şi cele turce pentru obţinerea unui teren în Istanbul.

„Pe terenul care va fi obţinut în Istanbul se intenţionează construirea unui centru de pelerinaj, cu o capelă, pentru pelerinii care ajung în Istanbul”, a mai spus părintele Constantin Stoica.

Patriarhia Română mai susţine că a fost informată încă din 2005 despre această construcţie.

„Încă din 2005, Patriarhia Română a fost informată de către autorităţi în legătură cu construirea, în România, a unui lăcaş de cult pentru comunitatea musulmană. Patriarhia Română a spus, încă de atunci, că nu are nimic împotrivă pentru construirea lăcaşului de cult, dar că trebuie respectat principiul reciprocităţii, respectiv să primească un teren în Istanbul, în condiţii similare”, a spus părintele Constantin Stoica.

Protocolul prin care comunitatea musulmană din România primeşte în concesiune terenul pentru construirea unei moschei în Bucureşti a fost semnat marţi.

Potrivit documentului, Muftiatul Cultului Musulman din România a primit în concesiune, pe o durata de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri în Sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit documentului, moscheea va avea, pe lângă clădirea propiu-zisă a lăcaşului de cult, mai multe anexe în care va funcţiona un loc pentru spălări rituale, o casă parohială, o biblioteca şi un centru de asistenţă socială.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.