Patriarhia, îndemn către alegătorii români

Biserica Ortodoxă Română le recomandă românilor ca, în calitate de cetățeni europeni, să participe la alegerile europarlamentare de duminică și „să susțină pe acei candidați care fac dovada că pot apăra și promova valorile creștine, în special familia tradițională, viața și demnitatea umană”, transmite vineri Patriarhia într-un comunicat remis presei.

Conform sursei citate, Sfântul Sinod a adoptat joi o hotărâre în perspectiva alegerilor europarlamentare de duminică.

„Întrunit în ședință de lucru, la Reședința patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în ziua de 22 mai 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat în special îndemnul pastoral privind alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 și reiterează hotărârea de neutralitate politică în conformitate cu Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe Universale. Aceste canoane interzic arhiereului, preotului, diaconului și monahului să facă politică partinică, să fie membru al unui partid politic, să participe la campanii electorale, să candideze și să ocupe funcții în administrația publică”, se arată în comunicatul citat.

Patriarhia mai precizează că, „neutră din punct de vedere politic, dar nu indiferentă față de problemele societății românești”, Biserica Ortodoxă Română „va continua să se implice în politica generală a țării, contribuind — prin mijloace specifice — la apărarea credinței în Dumnezeu, a libertății, democrației, independenței, integrității, prosperității spirituale și materiale a Țării și poporului român, respingând orice formă de ideologie atee, precum și orice formă de extremism”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.