Patriarhul Kirill: Nimeni nu va putea distruge „Sfânta Rusie”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kirill, le-a cerut, sâmbătă, credincioşilor să se roage pentru ca nimeni să nu poată „distruge Sfânta Rusie”, transmite AFP.

Kirill a spus în mesajul său de Paște că Patriarhul ortodox al Kievului, Filaret, a denunţat la un moment dat „inamicul” rus, a cărui „agresiune” împotriva Ucrainei este sortită eşecului.

În catedrala Christos Mântuitorul din Moscova, patriarhul Kirill a cerut asistenţei să îngenuncheze şi a îngenuncheat el însuşi pentru o rugăciune pentru Ucraina.

„Trebuie să ne rugăm astăzi pentru poporul rus care trăieşte în Ucraina, pentru ca Domnul să facă pace pe teritoriul ucrainean (…), să pună capăt intenţiilor celor care vor să distrugă Sfânta Rusie. Acest lucru s-a întâmplat de numeroase ori în istorie şi numeni nu a reuşit vreodată”, a declarat patriarhul. 

„Ucraina este politic o ţară străină, (dar) spiritual şi istoric acest lucru nu a fost niciodată valabil. Suntem un singur popor în faţa lui Dumnezeu, avem aceeaşi credinţă ortodoxă, indiferent ce cred cei care spun că poporul ucrainean are alte religii”, a declarat el.

Patriarul rus a spus că se roagă „pentru ca puterea să fie aleasă legitim, pentru ca schimbările pe care vrea să le facă astăzi poporul Ucrainei să aibă loc în spiritul Legii fundamentale a acestei ţări”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.