Patrioți de la mic la mare

Pentru că o fotografie veche este un fragment de eternitate, răscoliți de frumusețea acestor documente, continuăm să publicăm fotografii vechi, cu alți oameni importanți din istoria țării noastre, dar și cu părinți și bunici, mari anonimi ai istoriei române.

Tipărim în ziarul Cotidianul fotografii mai vechi expediate în aceste zile redacției noastre, la adresa de e-mail redactia@cotidianul.ro. Vă invităm să continuați să ne transmiteți fotografii vechi, scanate și expediate prin e-mail, care să conțină cîteva detalii sau o scurtă poveste despre viața subiectului din imagini. Este un omagiu și un minunat fragment de istorie românească.

Familia Costachel din Calea Vitan a ieșit cu mic, cu mare la o fotografie, acum 100 de ani, în februarie 1916

Mitruț ne transmite peste timp, din Herăstrău, un avertisment clar de acum 80 de ani: fără automobile și biciclete în parc! Amendă 200 lei! Pe parcursul vremii însă ne-am schimbat atitudinea față de biciclete, iar astăzi chiar încurajăm mersul cu bicicleta

Domnișoara Ofelia din Calea Moșilor împreună cu prețioasa ei prietenă, cățelușa Betty, amintire de la atelierul fotografic „Florida”, în 1930

Viorica cu racheta de tenis la fotograful Torok din București, acum 120 de ani

Adela în costum popular, fotografie din 1895, atelierul Korn din București

Fotografii şi texte trimise de Sorin Mărgărit

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.