Patru avioane militare ale Rusiei la graniţele Letoniei

Forțele armate naționale ale Letoniei au identificat patru avioane militare rusești deasupra Mării Baltice, aproape de frontiera națională, se arată într-un mesaj pe Twitter al armatei letone, scre Paginade rusia.ro.

„Pe 29 mai, deasupra apelor neutre ale Mării Baltice, în apropierea apelor teritoriale ale Letoniei au
fost identificate două aparate Su-27 și două AN-26”, se spune în declarație.

De la începutul conflictului din Ucraina și agravarea relațiilor dintre Occident și Rusia, nave militare și aeronave ale Federației Ruse sunt tot mai frecvent depistate în aer și mare, la frontierele statelor baltice.
Anul trecut, avioanele militare ruse au fost fixate la granițele Letoniei de peste 270 de ori.

Țările baltice și Marea Britanie au declarat în repetate rânduri că zborurile aeronavelor ruse la frontierele lor au ca scop demonstrarea puterii și testarea vitezei de reacție a NATO.

Premierul estonian, Taavi Roivas, a solicitat în urmă cu o săptămână prezenţa permanentă a trupelor NATO în statele baltice pentru a descuraja orice tentativă de extindere a Rusiei în zonă.

„Avem nevoie de o prezenţă continuă a câte unui batalion (NATO) în Estonia, Letonia şi Lituania”, a declarat Roisvas, citat de ziarul german Die Welt. „Nu pot exista întreruperi (în trimiterea militarilor NATO în ţările baltice). Descurajarea (oricărei ofensive din partea Rusiei) trebuie să constituie noua normă”, a insistat premierul estonian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.