Patru miniștri, eliminați din Guvern

Patru miniștri actualinu vor mai face parte din viitorul Guvern Ponta 4.

Ministrul delegat pentru Energie Răzvan Nicolescu a fost primul care a anunțat sâmbătă pe pagina sa de Facebook că pleacă din guvern. Victor Ponta vrea ca Departamentul pentru Energie să fie reintegrat în Ministerul Economiei, care ar urma să aibă un ministru politic.

„Am discutat, astăzi, cu prim-ministrul Ponta despre ceea ce urmează. Mi-a comunicat că îşi doreşte un nou concept: lipirea, din nou, a Departamentului de Energie la Ministerul Economiei şi numirea unui ministru politic. I-am mulţumit pentru că mi-a dat șansa să fac ceva pentru România în aceste 10 luni. I-am comunicat că nu mă interesează nicio altă funcţie publică în România şi l-am rugat să continue reformele începute în energie: finalizarea strategiei energetice intrată în ultima sa fază, îmbunătăţirea eficienţei companiilor de stat, creşterea transparenţei şi a integrităţii, depolitizarea sectorului, atragerea tinerilor în administraţia care gestionează sectorul energetic. Despre bilanţul acestor luni, despre reuşite şi nereuşite, dar şi despre planurile mele de viitor… în următoarele zile.

Un lucru e cert : voi continua că Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER), mandatul pe care l-am primit de la Consiliul UE expirând în anul 2016. Această poziţie nu are niciun fel de legătură cu sistemul de administraţie din România”, a scris Răzvan Nicolescu pe Facebook.

Tot sâmbătă, ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, a anunțat că pleacă și el din Guvern. Anunțul a fost făcut tot pe Facebook.

„Guvernul viitor va conţine numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat să se pună în slujba ţării lui. Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie şi va fi condus politic. Nu m-a interesat şi nu ma interesează nicio altă funcţie, nu am alergat după niciuna, nu o voi face nici de acum înainte. Iar politica rămâne o problemă a cărei rezolvare, deşi sunt matematician, îmi râmâne necunoscută”, afirmă Jianu.

„Voi rămâne fidel domeniului în care mi-am dezvoltat competenţele, reprezentarea onestă a mediului de afaceri, naţional, european, de tineret şi nu numai. Le mulţumesc tuturor colegilor pentru spiritul de echipă, pentru că îşi fac treaba cu seriozitate şi profesionalism. Ştiu că vor continua munca începută împreună şi să fie convinşi că vor avea în mine acelaşi sprijin”, conchide Jianu.

Aurelia Cristea și Bogdan Stanoevici, și ei pe făraș

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, şi-a anunţat de asemenea plecarea din Guvern tot pe Facebook, sâmbătă seară, după anunțurile făcute de Florin Jianu şi Răzvan Nicolescu.

„În această seară, în urma unei discuţii cu premierul Victor Ponta am încheiat un proiect guvernamental, pentru a continua unul comunitar, de suflet, acasă, în Cluj-Napoca”, a scris Aurelia Cristea, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul delegat pentru Românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a confirmat şi el că se află pe lista eliminaților, precizând însă că această funcţie nu va dispărea din viitorul Guvern.

„Am avut o dicuţie cu premierul, am convenit de comun acord, ca urmare a acestor negocieri. Premierul nu avea nimic să-mi reproşeze, dimpotrivă (…)Sunt extrem de mândru că am făcut parte din acest guvern”, a spus Bogdan Stanoevici la Antena 3.
Victor Ponta va prezenta noul Guvern în ședința Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD care are loc duminică.
Noul Guvern va fi supus votului Parlamentului luni, 15 decembrie.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.