Patru oameni decedați după ce au încercat să traverseze cursuri de apă

UPDATE Ministrul de Interne Gabriel Oprea a anunţat luni, la şedinţa Centrului de Comandă pentru inundații, că patru persoane au decedat încercând să traverseze cursuri de apă. Un bilanț inițial indica trei morți.

Potrivit lui Oprea, oamenii au traversat fără a ţine cont de avertizările autorităţilor.

Au fost găsiţi decedați un bătrân de 80 de ani din Poboru, judeţul Olt, un bărbat din Bucov, judeţul Prahova, un cioban din Teleorman şi un copil de 13 ani din localitatea Surduleşti, judeţul Argeş. Aceştia au fost daţi iniţial dispăruţi, după ce au încercat să traverseze cursuri de apă.

În continuare sunt dispăruţi doi buzoieni, după ce barca în care se aflau împreună cu alţi trei bărbaţi s-a răsturnat, sâmbătă, pe râul Buzău. Ceilalţi trei bărbaţi au reuşit să se salveze. Printre aceştia s-a aflat un tânăr de 17 ani, al cărui tată este însă printre cei dispăruţi.

Bărbatul din Bucov a căzut, duminică după-amiază, în apele pârâului Bucovel din localitatea Bucov, fiind găsit decedat luni dimineață la 300 m aval de locul în care victima a alunecat.

Incidentul a fost anunțat la 112 de santinela aflată la postul de pază al unei unități militare din apropiere, iar la fața locului s-a intervenit cu barca pneumatică pentru căutarea bărbatului în vârstă de 39 de ani care a alunecat în albia pârâului.

La momentul producerii incidentului, acesta se afla în zonă cu băiețelul lui în vârstă de cinci ani, potrivit Agerpres. Echipajele de pompieri l-au căutat duminică pe bărbat timp de trei ore, însă fără succes, căutările fiind reluate luni dimineață.

Trupul neînsuflețit a fost găsit de pompieri la 300 m aval de locul în care victima a alunecat.

Copilul de 13 ani decedat a fost văzut ultima dată duminică seara, fiind căutat de săteni în cursul nopţii. Luni dimineaţă, părinţii au sunat la 112.

Pompierii l-au găsit mort pe copilul de 13 ani din judeţul Argeş, dispărut în apele râului Teleorman, în localitatea Surduleşti, trupul băiatului fiind găsit la baza unui pod, la aproximativ 500 de metri de locul în care a dispărut.

Oprea a mai anunţat luni după-amiază că s-a redus numărul localităţilor inundate, de la 86, câte erau de dimineaţă, a ajuns la 35.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.