Patru românce joacă azi la Roland Garros

Trei dintre cele 4 jucătoare române sunt favorite să treacă în turul II, dar nu este exclusă şi o surpriză din partea singurei outsidere. Orele de începere a meciurilor.

Mitu primeşte botezul Open-ulu francez

După „uvertura” de ieri (Simona Halep – Evgeniya Rodina 7-5, 6-4), astăzi intră în horă la Roland Garros şi celelalte 4 fete din România aflate pe tabloul principal. Pentru Andreea Mitu meciul de astăzi reprezintă un debut: este pentru prima oară pe tablou la Roland Garros, până în prezent ea jucând o singură partidă într-un pri tur la un turneu de Grand Slam, în 2014 la Wimbledon. Acum Mitu are şansa să obţină cea mai bună performanţă din carieră şi să treacă de primul tur, pentru că are o adversară modestă. Cel mai greu meci îl are Monica Niculescu, ea joacă împotriva uneia dintre cele mai bune şi în formă jucătoare ale momentului, Carla Suarez Navarro. Nu are prima şansă, dar dacă va repeta partida bună din martie făcută contra Serenei Williams, atunci meciul „se joacă”. Camelia Begu are drept adversară o redutabilă jucătoare de dublu. În mod normal Begu trebuie să treacă de Mattek-Sands, chiar dacă americanca este o jucătoare imprevizibilă. În sfârşit, Dulgheru are oportunitatea a trece de primul tur, adversara ei fiind una accesibilă.

Programul zilei

  • Ora 12.00 (teren 1): Monica Niculescu (#69 ) vs Carla Suarez Navarro (# 8 WTA)
  • Ora 12.00 (teren 16): Alexandra Dulgheru (#63) vs Nicole Gibbs (# 96 WTA)
  • Ora 15.30 (teren 4): Camelia Begu (#30) vs Bethanie Mattek-Sands, (#164 WTA)
  • Ora 16.30 (teren 3): Andreea Mitu (#100) vs Alize Lim (#262 WTA)

Pentru calificarea în turul II, se obţin 70 de puncte WTA şi un cec de 50.000 de euro. Cine nu trece de turul I, rămâne cu 10 puncte WTA şi un cec de 27.000 de euro.

Marţi intră şi dublurile în joc

  • Raluca Olaru/Nadiia Kichenok (Ukr) vs Zarina Diyas (Kaz)/Xu Yifan (Chn)
  • A. Dulgheru/M Rybáriková (Svk) vs Mona Barthel (Ger)/Mandy Minella (Lux)
  • I-C Begu/Lara Arruabarrena (Esp) vs Manon Arcangioli/Chloé Paquet (Fra)
  • Elena Bogdan/Vladimíra Uhlířová (Cze) vs Stéphanie Foretz/Amandine Hesse (Fra)
  • Monica Niculescu/Arantxa Parra Santonja (Esp) vs Timea Bacsinszky (Sui) Chuang Chia-jung (Tai)
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.