PDL moare de gât cu intelectualii lui Băsescu

Infectă opoziţie la guvernarea USL fac preşedintele Băsescu şi liderii PDL, mă indispun în fiecare zi, deja am oroare să mai citesc ştirile sau să aud declaraţiile lor la televizor. În fiecare zi aştept declanşarea unei noi mizerii diversioniste. M-am săturat, mă simt terorizat de Traian Băsescu, Monica Macovei, Cristian Preda, Vasile Blaga, Cezar Preda, Daniel Funeriu – nu ştiu să piardă. Şi mai mult decât atât, oamenii lui Băsescu rămaşi pe funcţii subminează actuala guvernare (deşi sunt instituţii de stat aflate la mâna lui Băsescu, de la Procuratură la Curtea Constituţională, de la ICR la TVR, unde Curtea de Conturi n-a făcut curăţenie), ceea ce mi se pare inadmisibil. USL a venit la guvernare să salveze aparenţele până la alegerile parlamentare, de ce nu e lăsată să guverneze? Pe cine interesează că sinucigaşul politic Năstase face sau nu puşcărie imediat, pedepsit fiind pentru corupţie electorală în România lui Băsescu? De Adrian Năstase depinde guvernarea USL? Trăim în plină isterie demagogică, plini de ranchiună, vrem capul unui fost lider PSD să distrugem credibilitatea USL? Aflu că toţi procurorii şi judecătorii sunt numiţi de Băsescu, aceasta e justiţie independentă? În condiţiile în care magistraţii cer pedepse împotriva avocaţilor incomozi? Apoi: descopăr siderat că premierul Ponta trebuie să demisioneze fiindcă ar fi plagiat (oare, în condiţiile în care autorul din care a fost acuzat Ponta că ar fi plagiat, a luat peste picior ideea de plagiat, cu atât mai mult cu cât chiar el semnează prefaţa cărţii lui Ponta). Dacă demisionează Ponta (să facă pe placul opoziţiei compromise de guvernare, penalizate dramatic de electorat la alegerile locale), ce fel de înlocuitor are Băsescu-PDL pregătit, în situaţia în care există o majoritate a USL în Parlament? Sau o ţinem tot într-o criză, nu contează interesul general? Ar trebui declanşate anticipat parlamentarele, să se termine o dată cu tot acest abuz al opoziţiei Băsescu-PDL. Varujan Vosganian-USL atrăgea atenţia că în România altele sunt problemele decât interesele lui Băsescu (inclusiv acela de a reprezenta numai el România la Bruxelles) şi ale oamenilor lui – Guvernul Ponta are atâtea de îndreptat, economia nu creşte şi nu se mai fac bani-grămadă din nimic, continuăm să trăim din împrumuturile de la FMI et comp., investiţiile străine bat pasul pe loc, continuăm să fim cu nivelul de trai pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Pe cine mai interesează problemele românilor de rând, dacă în prim-plan se scot subiecte politice false? Dacă n-ar fi opoziţia diabolică Băsescu-PDL la mijloc, aş crede că toate prostiile cu plagiatele din Guvernul Ponta şi sinuciderea preşedintelui Consiliului Naţional al PSD sunt perdele de fum ridicate de actualii guvernanţi să distragă atenţia de la adevărata realitate socială, de plâns.

Nu e greu de observat că atenţia e atrasă acum şi de regruparea opoziţiei de… centru dreapta (altă bazaconie, centrul dreapta se regăseşte în USL, la electoratul PNL, uriaş în acest moment; naivitatea trâmbiţată de europarlamentari ai PDL că „jumătatea” electoratului care nu votează este de centru-dreapta e de-a dreptul comică). Marele fost premier al serviciilor secrete M.R. Ungureanu (în care se pare că-şi pune Băsescu nădejdea, nu şi PDL) a anunţat că sub umbrea Iniţiativei lui… Civice vrea să facă o alternativă la USL, „tip CDR”, asociind sub pălăria sa la alegerile parlamentare partidele rămase de căruţă PDL şi… PNŢCD, după guvernare, plus Partidul Noua Republică, scos din unul din buzunarele de la pantaloni ale lui Băsescu. Asociere care nu va scoate mai mulţi parlamentari decât PPDD (plin de anonimi), putem pune pariu… Nu vor mai fi aleşi Elena Udrea, Roberta Anastase şi Radu Berceanu, Ioan Oltean, Sulfina Barbu sau Adriean Videanu, Liviu Negoiţă şi cei doi Flutur (foşti preşedinţi de consilii judeţene) dacă vor candida, şi atâţia alţii care au pierdut la alegerile locale, cu sutele. Sincer, mie mi-e ruşine de eşecul electoral al partidului „intelectualilor politici ai lui Băsescu” (oportunişti şi profitori pe bani publici, dezagreabili), nu sunt în stare decât să se facă de râs, de la Teodor Baconschi (să nu-i mai repet pe cei pomeniţi mai sus), Traian Ungureanu, Sever Voinescu. Acum mai au soluţii numai dinozaurii PDL, de-al de Pinalti-Ştefan sau Gh. Falcă, amândoi întăriţi de procese penale… Se spune că se pune la cale o alianţă de centru-dreapta pentru salvarea lui Băsescu, dar ea e, de fapt, constituită pentru îngroparea lui Băsescu – fiindcă electoratul nu uită şi nu iartă umilinţa prin care a trecut în ultimii patru ani. Să nu mai ţină cont PDL de electorat? Să auzi că Vasile Blaga, la convenţia PDL, vrea să-i ia de-a dreapta şi de-a stânga pe Monica Macovei şi pe Cristian Preda, detestaţi de electorat, e deja un bun banc. PDL moare de gât cu „intelectualii lui Băsescu” – la fel a murit PNŢCD, de gât cu „intelectualii lui Emil Constantinescu”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.