PDL o întoarce ca la Modrogan

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, după şedinţa BPN, că Teo Trandafir, candidatul formaţiunii în Colegiul 19, va merge la emisiunile celor două televiziuni care fac obiectul deciziei conducerii partidului, dar restul membrilor trebuie să se supună acestei hotărâri.

Anunţul democrat-liberalilor nu este unul surprinzător în condiţiile în care vocea lui Cristian Preda le-a atras atenţia acestora asupra eşecului pe care Teo Trandafir l-ar putea avea dacă pierde spaţiu de emisie pe sticlă la cele două televiziuni.

Totuşi, Videanu a anunţat că această decizie de neparticipare la emisiunile celor două televiziuni, Antena 3 şi Realitatea TV, ar putea fi întreruptă după clarificarea condiţiilor de informare corectă a opiniei publice, printr-un dialog cu cele două posturi tv.

"Vă rog să nu îl luaţi ca un boicot. A fost o decizie. Este dreptul nostru să hotărâm dacă mergem sau nu la anumite dezbateri. Nimeni nu ne poate acuza de acest lucru. Am luat decizia, până la crearea unor condiţii, să spunem clarificarea condiţiilor de dezbatere publică, de informare corectă a opiniei publice, să nu participăm la anumite dezbateri publice, la cele două televiziuni, care vizează activitatea politică. Ne menţinem acest punct de vedere până la o dată când vom clarifica şi printr-un dialog cu structurile cdelor două televizuni, o anumită procedură deontologică din punctul nostru de vedere, care trebuie respectată de ambele părţi", a spus Videanu, citat de Mediafax.

Întrebat dacă decizia partidului se aplică tuturor democrat-lberalilor sau vor exista excepţii de la această regulă, Adriean Videanu a răspuns: "Dacă vă referiţi la Teo Trandafir, ea va participa, e în campanie. E o cu totul şi cu totul altă problemă, care nu vizează activitatea partidului, ci este o activitate de campanie electorală, este firesc".

Totuşi, pentru restul membrilor partidului, decizia se aplică, a ţinut să menţioneze prim-vicepreşedintele PDL.

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, joi, ca reprezentanţii formaţiunii să nu mai participe la emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV şi Antena 3, până când aceste posturi nu vor reveni la informarea critică, dar corectă a opiniei publice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.