PDL s-a rupt de Băsescu

Va să zică duminică, liderii PDL au pus ţara la cale cu Băsescu la pomana mamei soţiei lui, şi luni aceiaşi lideri l-au exclus din PDL pe unul dintre criticii vocali ai lui Boc (şi ai echipelor lui, intrate în campanie electorală), pe Cristian Preda, europarlamentar, „omul lui Băsescu”. În timp ce Elena Udrea (preşedinta PDL Bucureşti) a anunţat că nu s-a consultat cu Băsescu la instalarea lui Prigoană drept candidat la Primăria Generală a Capitalei. Prigoană fiind ultima picătură, în condiţiile în care Cristian Preda a anunţat că nu-i susţine nominalizarea. Acum, Vasile Blaga (care e preşedinte al Senatului, unde opoziţia ar putea avea majoritate) a declarat că nu poate fi ţinut în PDL un membru care-ţi înfige cuţitul pe la spate. Motiv pentru care şi-au scos toţi cuţitele la vedere, pe masă, Elenei Udrea plăcându-i să tranşeze, să gătească… Vă amintiţi ce a declarat Cristian Preda, înainte de a fi desemnat Silviu Prigoană primar general? Că „vocea lui Băsescu nu se mai aude în PDL” („Băsescu nu mai reprezintă o autoritate politică pentru PDL, n-o mai face, nu mai este recunoscut, nu mai are autoritate, nu mai este căutat”) – gura păcătosului adevăr grăieşte? Foarte interesant, să se fi rupt PDL de preşedintele ţării, Băsescu (care a îngropat practic PDL, fiind şi premier), luni, pe faţă? Că şi aşa Băsescu nu-i mai foloseşte PDL-lui la nimic, aparent (PDL având procente de popularitate peste cele ale lui Băsescu)… Întâmplător a fost numit Vasile Blaga (care nu e tocmai prieten cu Băsescu) şef de campanie la alegerile locale ale PDL? Ce-ar putea să mai urmeze decât o destructurare a PDL (devenind un partid din ce în ce mai mic), după ce de la două judeţe, care aparţineau „tradiţional” PDL, au plecat chiar liderii PDL (la Mehedinţi şi Olt) la USL, judeţe ce vor fi trecute în contul USL după alegerile locale? Sau la Neamţ. De fapt, Băsescu a scăpat din braţe PDL, după ce şi-a bătut joc de el. Băsescu e rămas acum în braţe cu Ungureanu, care se bazează pe eficienţa serviciilor secrete…

Aşteptam cu nerăbdare acest „ceas al adevărului”. Acum PDL are de plătit şi pentru greşelile lui Băsescu şi pentru greşelile liderilor lui – după o guvernare dezastruoasă. Personal, sunt speriat de ceea ce urmează, de faptul că noii guvernanţi ai USL vor descoperi că proporţiile dezastrului sunt mult mai mari decât se ştie acum, fiindcă nimic nu merge, suntem o ţară în curs de colonizare (care-şi vinde la derută şi patrimoniul naţional strategic, terenurile agricole şi resursele naturale minerale şi energetice, să poată să plătească datoriile, salariile şi pensiile), economia nu funcţionează, suntem în recesiune şi s-a ajuns la fundul sacului, pe toate planurile. Ideea că premierul M.R. Ungureanu a anunţat (la presiunea actualei coaliţii PDL-UDMR-UNPR, intrată în campanie electorală) că plăteşte „arieratele” la primării până la alegerile locale ridică deja părul pe cap urmaşului lui la guvernare. Mai ales că nu s-a renunţat la… întregirea salariilor bugetarilor (şi e normal să nu se renunţe, baza actualei puteri la alegeri stă în aceşti bugetari, ei vor forma „logistica”). Cu complicitatea FMI-CE-BM, Băsescu şi ai lui au făcut praf România şi au pauperizat românii în majoritate (îi las la o parte pe cei pe care i-a alungat din ţară, să-şi caute o pâine amară unde văd cu ochii dacă nu le-a convenit ce s-a întâmplat sub domnia lor). Nu se putea să nu vină o zi a socotelilor. Păcat că Băsescu rămâne în funcţie până în 2014, s-ar fi schimbat radical starea de spirit a românilor dacă la finalul acestui an ar fi dispărut din prim-plan şi Băsescu (prin alegeri prezidenţiale anticipate). Eu tot mai sper că USL va reuşi să provoace alegeri anticipate parlamentare, să reintre şi Guvernul şi Parlamentul în legitimitate şi să se pună o dată punct nebuniei pe care o trăim din 2009 încoace. Din nenorocire, „securistul” M.R. Ungureanu se dovedeşte a fi într-adevăr o marionetă de doi bani în fruntea guvernului, de rea-credinţă (cu siguranţă, e corupt; după apărarea intereselor OMV, exploatarea cuprului din România e o dovadă în plus că el joacă pe un front periculos, de vânzare a intereselor naţionale, să rămân doar la aceste exemple; dar şi exploatarea gazelor de şist şi a Roşiei Montana de către investitori americano-canadieni, care sunt pe moment pe tapet, au legătură cu serviciile secrete, îndeosebi cu SIE, de care M.R. Ungureanu n-are cum să fie străin, împins de la spate de Băsescu, ocult; în condiţiile în care azi în România investiţiile străine sunt de cinci ori mai puţine decât în 2008). Alături de Băsescu, M.R. Ungureanu e un pericol pentru România, vrea să vândă tot şi să distrugă şi ce n-a fost distrus (acum se reiau problemele cu Sănătatea, vrea o lege votată în această sesiune parlamentară, care să îngroape românii de vii), numai să mai scoată un ban din piatra seacă a FMI să prostească electoratul, măcar să salveze actuala coaliţie guvernamentală, să se menţină la putere tot anul 2012. Vai de capul nostru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.