Pe cine a lansat la Deva partidul lui Mircea Geoană

Noul partid al lui Dan Voiculescu şi-a mai tras un senator. Geoană atacă Deva cu un veteran. Navestistul PPDD – PC a demisionat din ALDE.

Cine sunt cei care pleacă

Aşa cum se întâmplă de obicei, cu un an înaintea alegerilor parlamentare, unii senatori şi deputaţi părăsesc barca Puterii pentru că îşi dau seama că nu vor intra în calculele electorale din 2016. În general este vorba de parlamentari racolaţi de partidele aflate la putere de la alte partide, pentru a-şi securiza majoritatea în cele două Camere. Dar sunt şi parlamentari cu „vechime” şi care pleacă „de la putere” tot după ce îşi dau seama că, fie nu vor mai prinde poziţii eligibile pe liste, fie se aşteaptă la un scor slab în 2016, scor care nu le va asigura alegerea. Cei care pleacă se reorientează spre alte grupări politice care le asigură locuri eligibile pe liste, san candidaruri convenabile la localele din 2016. Este de aşteptat ca în acest ultim an din actuala legislatură exodul să fie mai mare, ţinând cont că PSD, UNPR şi ALDE nu mai sunt la guvernare.

De la ALDE la PPU, de la PSD la PSRO

La mijlocul săptămânii trecute, senatorul Ioan Ghişe a anunţat că părăseşte grupul parlamentar ALDE unde activa ca „asociat” şi trece în PPU (Partidul Puterii Umaniste), noua grupare politică a lui Dan Voiculescu, construită după ce acesta s-a supărat din cauza „ereziilor” lui Daniel Constantin. PPU (în mediul politic este denumit „Pupu”) este condus în acte de Maria Grapini, iar Ghişe va fi coordonatorul organizaţiilor judeţene. Reamintim, Ioan Ghişe a demisionat din PNL în vara anului 2014, a activat ca independent, în Senat a sprijinit PSD, iar la prezidenţiale l-a sprijinit pe C.P.Tăriceanu. Dar Ghişe nu este primul racolat de „pupu”, primul fiind senatorul PC, Mihai Laurenţiu, cel care de fapt a şi înregistrat partidul.

Dar transferul cel mai „spectaculos” la realizat PSRO (Partidul Social Românesc), condus de Mircea Geoană. Sâmbătă, la Deva, în cadrul conferinţei judeţene, în prezenţa lui Mircea Geoană, a fost lansată oficial candidatura la primăria municipiului Deva a lui Mircia Muntean. Acesta a mai fost primar între 1996 şi 2012, sub culorile PNL. El a demisionat din PNL, în 2012 a candidat la primăria Deva din partea UNPR, a intrat în Camera Deputaţilor candidând pentru PDL, iar în iulie 2014 a trecut la PSD. Cum a decurs lansarea, pe larg aici.

În sfârşit o a treia plecare a fost anunţată luni la microfonul Camerei Deputaţilor de către Cezar Cioată. Acesta a demisionat din ALDE, a declarat că se va înregimenta în alt partid politic, dar nu a dat amănunte. Cioată a făcut o serie de mişcări ciudate în Cameră. A intrat pe lista PPDD, iar la 1 februarie 2013 a trecut la PC. După 3 săptămâni s-a întors în PPDD, iar în luna mai 2013 a trecut din nou la PC. A devenit membru ALDE prin fuziunea PC cu grupul Tăriceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.