Pe cine ar mai fi spionat primarul Iașiului

Jurnalistul ieșean Aurel Dobașu a susținut luni seară într-o intervenție la B1 TV că nu doar fosta iubită a edilului a fost spionată, ci mai multe persoane, dându-i ca exemplu, printre alții, pe Irina Schrotter și Cătălin Ivan.

”Despre filajele din Iași se știe din 2007. Prima victimă nortorie, Irina Schrotter. Polițiștii locali o urmăreau pe ea și chiar pe mama ei, îi supravegheau casa. Alte victime notorii, Cătălin Ivan. Pe vremea când era favoritul lui Victor Ponta, Cătălin Ivan era filat de Gheorghe Nichita și la Iași și la București. Fostul șef de campanie al lui Nichita în 2004 și 2008, omul care l-a făcut primar, a fost ulterior monitrizat de Gheorghe Nichita fiind bănuit că a pactizat cu dușmanul. Un alt membru influent al PSD, Marius Ostaficiuc, și el a fost filat luni bune de poliția locală. Au fost oameni de afaceri din Iași care tot timpul au simțit că au avut unmră în spate, ziariști”, a declarat ziaristul.

”Faptul că poliția locală este folosită de Gheorghe Nichita în inters propriu este de notoritetate în Iași. Irina Schrotter a intenționat să cadideze la primărie în 2007. A intrat în campanie destul de viguros, la început nu a băgat-o nimeni în seamă, dar a început să spună multe despre fărădelegile lui Gheorghe Nichita. Au fost prieteni buni, știa ce face Gheorghe Nichita. În acel moment a început filajul. Cătălin Ivan era parlamentar de Iași și Gheorghe Nichita s-a temut că vine să îi ia șefia filialei”, a mai susținut acesta.

Jurnalistul ieșean a mai afirmat că are informația, pe surse, că Gheorghe Nichita este acuzat și într-un dosar de trafic de influență, disjuns din cel actual.

”Pe surse, noi am aflat, și probabil că va exploda mâine povestea, că este un alt dosar, disjuns din interceptări, un dosar în care Gheorghe Nichita a fost prins în flagrant în septembrie 2014 cu trafic de influență și favorizarea infractorului. Deocamdată sunt informații pe surse, așteptăm publicarea oficială a poveștii”, a mai precizat jurnalistul.

Ziaristul ieșean despre Nichita, AUDIO aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.