Pe cine dă vina Dragnea după ce și-a dinamitat partidul

Liderul PSD Liviu Dragnea a acuzat joi, după ce și-a înlăturat Guvernul pe care l-a ales la începutul anului, că partidul său e sub asediu, și nu e un „asediu politic”, ci o „coordonare profesionistă”.

Potrivit lui Dragnea, Sorin Grindeanu este o „unealtă”.

PSD e încă o dată sub asediu, și nu e sub asediu politic. În afară de o mică acțiune de sprijin din partea USR, nu am văzut alte acțiuni de sprijin politic. Nu îmi dau seama cine e în spate, dar e o coordonare profesionistă. E o forțare a rezultatului alegerilor și a bunului simț. Discutăm de un grup ilegitim care a ocupat Palatul Victoria fără să mai aibă susținerea politică. Practic, este ocupat Guvernul. (…) Sorin Grindeanu este o unealtă. A cui, ne este greu să ne dăm seama„, a acuzat Dragnea joi.

O fi oameni, o fi instituții, și-a dat cu presupusul liderul PSD, fără a putea indica precis vinovatul pentru ceea ce se întâmplă.

Întrebat dacă mai este de acord cu afirmaţia sa din decembrie 2016, potrivit căreia Grindeanu a ajuns „din întâmplare” în Comisia de control al SRI, Dragnea a spus: „Nu mai sunt sigur că a făcut parte întâmplător, nu mai sunt sigur de nimic, sincer”.

Noua acuzație a fost lansată de Liviu Dragnea după ce explicațiile sale de miercuri privind execuția Guvernului pentru întârzierea programului de guvernare nu au convins. Lucrurile s-au schimbat însă între timp în tabăra sa. Într-o emisiune maraton la Antena 3 miercuri noapte, jurnalista Oana Stancu Zamfir aproape că s-a rugat de secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu ca partidul să spună că în spatele lui Grindeanu se află Sistemul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.