×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 06:59
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
"Un exemplu extraordinar de frumos" în viziune prezidențială
Pe cine mai laudă Iohannis

Președintele Klaus Iohannis participă duminică, în localitatea Criț, la manifestări organizate în cadrul celei de-a V-a ediții a Săptămânii Haferland, un festival cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania.

"Această comunitate recapătă vigoare și întreaga regiune a intrat realmente într-un proces de revigorare, de refacere a atracției, de crearea unei atracții pentru turiști pe care poate nu a avut-o în această formă înainte. (...) Este un exemplu extraordinar de frumos și acesta este motivul principal pentru care am venit aici, să arăt că noi vedem aceste inițiative, le salutăm și sperăm să fie preluate și de alții aceste modele", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

El a apreciat implicarea omului de afaceri Michael Schmidt, un sas originar din Criț, în revigorarea zonei, prin fundația pe care o patronează.

"Avem aici o inițiativă privată a domnului Michael Schmidt și a fundației pe care a înființat-o care are scop simplu, dar pe care îl găsesc extraordinar, să revigoreze o comunitate și o regiune tradițională", a spus șeful statului.

Totodată, președintele a spus duminică că sașii vor serba împreună cu românii Centenarul Marii Uniri, arătând că "până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul".

"Cred că trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive. (...) Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României și eu cred că până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul. Centenarul este un lucru extrem de important și chiar dacă pentru unii pare doar că au trecut 100 de ani este mare lucru pentru că, după părerea mea, România în acești 100 de ani a dovedit că dintr-o țară mică, la marginea imperiilor, se poate crea o țară care între timp este o țară puternică în regiune, o țară stabilă, (...) și mai mult este o țară care contribuie la dezvoltarea și stabilitatea întregii regiuni. Putem să spunem că în ultimii 100 de ani am făcut pași importanți și hotărâți înainte într-o direcție bună", a spus Iohannis duminică, la Criț.

Klaus Iohannis a participat și în urmă cu o săptămână, în Piața Mare din Sibiu, la Întâlnirea sașilor transilvăneni, cea mai mare manifestare de acest fel organizată după 1990.

Săptămâna Haferland, care a început miercuri, reunește concerte în biserici fortificate, piese de teatru, proiecții de film în aer liber, demonstrații de tradiții populare, brunch-uri cu preparate săsești, precum și un bal săsesc.

Haferland se desfășoară până luni în localitățile Archita, Roadeș, Homorod, Viscri, Bunești, Saschiz, Meșendorf, Rupea, Criț și Cloașterf.

Publicat Duminică, 13 august 2017
1339
 | 0
 | 9
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
lucien bolyai
0
Probabil ca Băsescu ar fi zis următoarele: Apreciez pe cei care, cuprinși de valurile Oceanului Dificultăților, nu și-au pierdut speranța de a ajunge la Țărmul Adevărului...
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Valahu
+1
Vai de noi....daca il lasam pe Ioha cu sasii, pe unguri cu secuii si reformatii, pe tatari in Constanta, ucrainienii in nordul Moldovei, sarbii in Banat, armenii la Braila sau aiurea.....unde ajungem ? Toti acestia, LA UN LOC, inseamna 9% din populatia Romaniei dar sunt mai vocali si obraznici decat cei 91% valahi/olahi !!
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Saskiz
-1
Băi, da văd că propaganda anti-nemţi a prins al năibii de bine ! Cap aveţi, minte ce vă mai trebuie ... Pe când laude la adresa măreţului Putin ???
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Radu Humor
+6
Decît să umble fleaura prin Lume ( numai de la începutul anului a păpat de la Buget, adică din banii noştri, 800.000 de euro !) mai bine să se învârtă pe aici şi pe la alte săptămâni : a romilor, a saşiilor, a şpăgarilor, de ce nu şi a a evreilor ( numai că ăşia ţin doar o zi, să nu cheltuiască prea mult ), a băutorilor de spirt medicinal ( e drept că doar pe facebook) şi câte altele, înainte de a se duce, tot învârtindu-se, de unde-a venit !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Omul din Portokalia
+6
Deci omusorul sasesc dezvolta zona cu....FUNDATIA.Adica a venit ca si primul regior nemtesc cu o sacosa de 1 leu si cu hainele de pe el.Ii da statul bani ca e....sas.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Observator
+9
Sigur, hai sa-i laudam pe sasi! Cand a fost greu nu a revigorat nimeni zona. Au fugit toti in Germania ca sa le fie mai bine. Si Iohannis fugea daca nu-l oprea Carmen. Iar acum, cand e bine, hop si ei inapoi, poate mai apuca o bucata din Transilvania in folosul lor.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
linx
+8
SE putea sa lipseasca de la o festivuitate Johannis ? ASre el ceva mai bun de facut pentru tara , pentru popor ? Numai si numai fanfaronada ?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
mișșkă @ linx
+7
poate mai „iese” vre-o casă și de aici....
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Hîîîc ! Parerea mea !
+7
Parcă totusi era mai interesant in timpul domniei lu' Băsilă Vodă, cind preșu' (?? ha ha !) participa, beat Criț(ă) la Festivalul sașiilor !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017