Pe ecrane, filme cu stelele Hollywoodului

Anne Hathaway şi Robert De Niro, într-o comedie spumoasă, „Internul”

Laureaţii Premiului Oscar Robert De Niro (Taurul furios, Scenariu pentru happy-end) şi Anne Hathaway (Mizerabilii, Diavolul se îmbracă la Prada) joacă împreună în filmul Warner Bros. Pictures, Internul, din 25 septembrie, în cinematografele din România.

Realizatoarea de film Nancy Meyers, specialistă în comedii romantice (E tare complicat!, Ceva, ceva tot o ieşi!, Benjamin, recrut fără voie), regizează această comedie după un scenariu propriu. Să ne amintim că Nancy Meyers a fost nominalizată la Oscar în 1988 pentru scenariul peliculei Private Benjamin.

În Internul, Robert De Niro este Ben Whittacker, un bărbat de 70 de ani care descoperă că pensionarea nu este o decizie atât de minunată precum credea. Profitând de oportunitatea de a avea din nou o activitate printre profesionişti, acesta aplică pentru un post de senior intern la un site de modă, înfiinţat şi condus de Jules Ostin (Anne Hathaway).

“Ben spune «Vreau să aibă cineva nevoie de mine, să fac parte din ceva, nu numai să fac turul cartierului sau să citesc ziarul la cafenea»”, povesteşte actorul, în vârstă de 72 de ani, care, ca şi personajul pe care îl interpretează, nu este deloc pregătit să “iasă din ring”.

Militar, boxer, mafiot… Emblematicul actor american a jucat toate rolurile posibile de-a lungul carierei sale. Rolul din această comedie este o premieră. Personajul reîncepe de la zero şi devine “tânărul” ucenic al unei tinere femei de afaceri.

„Tânărul” stagiar în ale modei, Robert De Niro şi Anne Hathaway

În plus, Jules, la început, nu-l vrea pe acest septuagenar în costum, care n-are nici măcar cont de Facebook. Dar, în pofida neîncrederii iniţiale, Ben demonstrează că este o foarte bună alegere pentru companie şi între cei doi se naşte o sintonie neaşteptată.

“Eram intimidată de ideea de a lucra cu De Niro, dar Bob când lucrează nu arată deloc că este o legendă, e numai un alt actor şi atmosfera este foarte relaxantă. A fost atât de generos, de interesat de reuşita interpretării sale, ca şi de a mea. A fost o plăcere să descopăr în el o persoană atât frumoasă”, mărturisea Anne Hathaway într-o conferinţă de presă la premiera filmului de la Londra.

Regizoarea Nancy Meyers a explicat că a dorit să facă de această dată “un film despre prietenie şi să renunţe oarecum la filonul relaţiei romantice” şi că totul a devenit foarte credibil datorită intensităţii performanţelor actoriceşti. “A fost minuant să lucrez cu doi actori de Oscar”.

Emblematicul actor Robert De Niro alături de frumoasa Anne Hathaway

Distribuţia are actori aparţinând mai multor generaţii: Rene Russo (Thor), Anders Holm (Workaholics), Andrew Rannells (Fetele), Adam Devine (Tonul perfect), Celia Weston (Fără reţineri), Nat Wolff (Sub aceeaşi stea), Linda Lavin (Cu lumea-n cap), Zack Pearlman (The Inbetweeners), nou-venitul Jason Orley şi Christina Scherer (Living with Uncle Charlie).

Meyer a şi produs filmul, alături de Suzanne Farwell. Celia Costas a fost producător executiv.

Echipa din spatele camerelor alcătuită de Meyers îi include pe directorul de imagine nominalizat la Oscar Stephen Goldblatt (Prinţul mareelor, Culoarea sentimentelor), scenograful nominalizat la Oscar Kristi Zea (Nonconformiştii, Băieţii buni, Jaf… la turnul mare), editorul de film nominalizat de asemenea la Oscar Robert Leighton (Oameni de onoare, Când Harry a cunoscut-o pe Sally, Chef) şi creatoarea de costume Jacqueline Demetrio (Cealaltă femeie, Eu sunt Cathy). Muzica este compusă de Theodore Shapiro (Viaţa secretă a lui Walter Mitty, Diavolul se îmbracă la Prada).

Miticul Johnny Depp devine un adevărat gangster în ,,Black Mass: Afaceri murdare”

Johnny Depp în rolul lui James Whitey Bulger

De trei ori nominalizat la Premiul Oscar, actorul Johnny Depp (În căutarea Tărâmului de Nicăieri, Piraţii din Caraibe) joacă rolul mafiotului notoriu James „Whitey” Bulger în drama poliţistă Black Mass: Afaceri murdare, regizat de Scott Cooper (Inimă nebună), care va avea premiera în cinematografele din România pe 2 octombrie.

Din distribuţie mai fac parte Joel Edgerton (Marele Gatsby, Misiunea: 00.30 A.M.) în rolul agentului FBI John Connolly, nominalizatul la Oscar Benedict Cumberbatch (The Imitation Game: Jocul codurilor), în rolul fratelui lui Whitey, puternicul senator Billy Bulger, Rory Cochane (Argo) în rolul lui Stephen Flemmi, cel mai apropiat partener într-ale crimei al lui Whitey, Jesse Plemons (Fargo), în rolul omului lui Whitey, Kevin Weeks şi Kevin Bacon (A naibii dragoste, The Following), în rolul agentului special Charles McGuire.

Johnny Depp, un gangster şarmant

În anii ’70, în sudul Bostonului, agentul FBI John Connolly (Edgerton) îl convinge pe mafiotul irlandez să colaboreze pentru a elimina un duşman comun: mafia italienească. Drama spune povestea acestei alianţe necurate, care scapă de sub control şi îi permite lui Bulger să evite legea şi să acceadă la putere, devenind cel mai temut lord al crimei din Boston şi unul dintre cei mai periculoşi gangsteri din istoria SUA.

Ocupându-se de spălarea de bani, de furturi, crime, asociaţii de răufăcători, trafic de stupefiante, James „Whitey” Bulger a fost unul dintre cei mai căutaţi infractori de la sfârşitul anilor ’90.

Filmul abundă în scene violente, ce se succed pe ecran pe un fond muzical sfâşietor.

Johnny Depp şi-a demonstrat de multe ori spectaculosul talent de a se transforma în funcţie de rol. Personajul cel mai marcant şi poate cel mai cunoscut este cel al lui Jack Sparrow, din saga Piraţii din Caraibe, în care fanilor le-a fost greu să-l recunoască, din cauza ochilor machiaţi şi a părului lung. Înainte de el însă apăruse palid, cu părul vâlvoi, în Edward Scissorhands. De data aceasta, capacitatea lui cameleonică surprinde din nou, în întruparea unui criminal minat de alcool şi tutun, cu ochii albaştri, tenul fanat, dinţii galbeni, ridurile adânci, cu chelie şi părul blond legat la spate şi cu vocea răguşită.

Johnny Depp, de nerecunoscut

Metamorfoza fizică a lui Johnny Depp pentru aceast rol este uluitoare. Ca şi cea a actriţei Dakota Johnson, foarte diferită de tânăra studentă timidă din Fifty Shades of Grey.

Scott Cooper a regizat Black Mass: Afaceri murdare după un scenariu de Mark Mallouk şi Jez Butterworth, pornind de la cartea The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob, de Dick Lehr şi Gerard O’Neill.

În film mai joacă W Earl Brown (Draft Day) ca asasinul John John Martorano, David Harbour (Ultima razie) în rolul agentului FBI John Morris, care este complice la înţelegerea dintre Bulger şi Connolly, Dakota Johnson (50 de umbre ale lui Grey) în rolul lui Lindsay Cyr, fosta prietenă a lui Whitey şi mamă a copilului acestuia, Julianne Nicholson (Ţinutul în mijlocul verii), în rolul soţiei lui John Connolly, Marianne, Corey Stoll (Moştenirea lui Bourne), în rolul procuror federal Fred Wyshak, Peter Sarsgaard (Blue Jasmine), ca Brian Halloran, Adam Scott (Parks and Recreation de pe ABC) în rolul agentului FBI Robert Fitzpatrick şi Juno Temple (Maleficent) ca tânăra amantă a lui Flemmi, care este şi fiica lui vitregă, Deborah Hussey.

Dakota Johnson şi Johhny Depp în Black Mass

Echipa din spatele camerelor a fost condusă de directorul de imagine Masanobu Takayanagi (Scenariu pentru happy-end, Out of the Furnace), scenograful Stefania Cella (The Great Beauty), editorul nominalizat la Oscar David Rosenbloom (Scandal în industria tutunului) şi creatoarea de costume Kasia Walicka Maimone (Foxcatcher). Muzica a fost compusă de Tom Holkenborg (Mad Max: Drumul Furiei şi viitorul Batman vs Superman: Dawn of Justice).

Black Mass a stârnit aplauzele cinefililor la Mostra de la Veneţia din această toamnă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.