Pe umerii acestui General-Izmană a stat atâția ani „interesul național“?

Am aşteptat cu interes, miercuri seară, anunţatul interviu al lui Mihai Gâdea cu Gabriel Oprea, şi am sfîrşit într-un val de înjurături la adresa acestui personaj malefic care este Izmană, fostul bodyguard al lui Miron Cosma, autorul moral al morţii poliţistului Gigină, generatorul căderii guvernului Ponta şi terminatorul expresiei „interesul naţional“.

Minute în şir, Mihai Gâdea, răbdător, pe un ton extrem de politicos, l-a întrebat pe Izmană: „Confirmaţi prezenţa în casa dvs a Codruţei Kovesi şi a generalului Florian Coldea la întîlnirea din noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009?“. Şi Izmană a ţinut-o langa pe-a lui: „Cu riscul să vă dezamăgesc, vă spun că a fost o cină, la care i-am invitat pe George Maior, Dan Andronic, Vasile Dâncu“! Nici de-al dracului n-a vrut să spună dacă Florian Coldea şi Codruţa Kovesi au fost sau nu în casa lui în acea noapte! Gâdea nu-i cerea să-i înjure sau să-i critice, ci doar să confirme sau să infirme dacă, în acea noapte, cei doi au fost la acea „cină de taină“! N-a fost în stare să spună un singur cuvînt: DA sau NU.

După ce am epuizat în gînd limbajul licenţios la adresa lui Oprea, mi-am adus aminte instantaneu de moartea poliţistului Bogdan Gigină, care era antemergător în coloana oficială şi ilegală care-l ducea acasă pe Izmană. Mama lui Bogdan, Carmen Gigină, scria atunci pe Facebook: „Şoferul domnului Oprea a oprit, ba chiar a ieşit din maşină să alerge către Bogdan, dar în secunda doi a fost întors şi i s-a ordonat să meargă mai departe. Domnului Oprea nu i-a păsat că în şosea moare un copil“! Înţelegeţi ce fel de caracter are „domnul“ Oprea?

Sper că vă mai amintiţi, „Cotidianul“ a publicat prima ştire despre faptul că Bogdan Gigină făcea parte din coloana lui Gabriel Oprea. Este, deci, de înţeles că ştim bine toate declaraţiile ce au urmat tragediei. Timp de două zile, Oprea, care era atunci ministru de Interne, şi-a pus subalternii să dea comunicate care să-l scoată basma curată, i-a îndemnat pe liderii de sindicat din IGP să se ducă pe la televiziuni să spună că el, generalul Izmană, nu are nicio vină! Pînă cînd, în urma anchetelor noastre de presă, nu s-a mai putut ascunde această crimă, în care un poliţist tînăr şi-a pierdut viaţa pentru că a fost obligat să meargă pe motocicletă pe ploaie, doar pentru orgoliul nemăsurat al unui individ făcut general la apelul de seară, beneficiind de nişte avansări halucinante din partea lui Traian Băsescu! Dacă astăzi mai crede cineva că moartea lui Bogdan Gigină a avut alte cauze, reamintim că, doar cu o lună înainte, poliţistul Dorel Moraru, fiind tot în coloana lui Gabriel Oprea, a avut un accident, fiind lovit uşor de o maşină. Izmană a cerut şi atunci ca accidentul să fie muşamalizat, astfel încît, pînă la moartea lui Gigină, nimeni nu a scos o şoaptă despre acel accident!
Ăsta este generalul Gabriel Oprea, supranumit generalul Izmană!

Şi tot ăsta este cel care şi-a plagiat teza de doctorat, fiind el însuşi conducătorul de doctorat al lui Florian Coldea, şeful SRI. Şi tot ăsta se credea viitorul premier, cînd i s-a cerut să-l trădeze pe Ponta. Şi tot ăsta a vrut să-şi facă propria Academie, deşi abia poate să rostească 5 cuvinte fără să spună „ăăăă“. Şi tot ăsta e cel care n-a vrut nici de-al naibii să-şi dea demisia după Colectiv, chiar dacă, în acest fel, a căzut întreg Guvernul.
Ăsta este generalul Izmană cu patru stele!

Şi atunci, de ce să ne mai mirăm unde a ajuns ţara aceasta, din moment ce acest personaj malefic care este Gabriel Oprea a fost ani de zile ministru de Interne, ministrul Apărării, vicepremier, cel care, din culcare în sculare, era cu „interesul naţional“ în gură.

P.S.1: Domnul general (aşa îi cerea, acum cîţiva ani, aceluiaşi Mihai Gâdea, să-i spună!), ne zici, bre: au fost Kovesi şi Coldea la matale în casă în noaptea alegerilor din 2009?

P.S.2: Şi Dan Andronic, şi Mihai Gâdea spun că, alături de Codruţa Kovesi, Procurorul General de atunci, în casă la Gabriel Oprea mai era şi „Procurorul General adjunct“, fără însă a-i pronunţa numele. Se ştie însă că numele lui este Marius Iacob, care îi este şi azi „adjunct“ lui Kovesi, la DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.