Pelicule incitante pe marile ecrane

Penelope Cruz, actriţa principală şi producătoarea filmului ma ma”

”Penelope Cruz, aşa cum n-aţi mai văzut-o niciodată”, a titrat Mirror după premiera filmului ma ma, cu Penelope Cruz (Volver, The Counselor, Vicky Cristina Barcelona, Vanilla Sky, Blow, Todo sobre mi madre) în calitate de actriţă în rolul principal şi co-producător, alături de regizorul Julio Medem (Lucía y el sexo).

În ma ma, Penelope Cruz este ”izvorul tuturor virtuţilor feminine”, consideră revista Variety.

Pentru Penelope, ma ma reprezintă al doilea film în care are calitatea de co-producător, după Twice Born (2012). ”A fost foarte important să-mi asum riscuri şi să nu mă îngrijorez dacă vor fi momente în care voi arăta frumoasă, urâtă sau chiar foarte urâtă”, a spus Penelope Cruz într-un interviu despre rolul său din ma ma. ”Este prima dată când joc un personaj care nu este atât femeie sau amantă, cât mamă”.

ma ma spune povestea emoţionantă a Magdei, o femeie din Spania perioadei de criză 2010-2012, pentru care veştile proaste se succedă cu o viteză ameţitoare: mai întâi şomajul, apoi soţul o părăseşte pentru altă femeie mai tânără, plus un diagnostic medical necruţător. Cu toate acestea, Magda găseşte puterea să lupte în continuare.

“Magda este o metaforă, este însăşi Spania”, dezvăluia regizorul Julio Medem într-o postare pe pagina sa de Facebook. “Prin intermediul ei, întreaga lume poate trage cu ochiul, ca printr-o gaură a cheii, la situaţia paradoxală a Spaniei din vara lui 2012. În cel mai greu an de criză economică, cu un guvern aproape forţat să-şi declare falimentul, cu efecte devastatoare în ceea ce priveşte şomajul şi tăierile din sistemul de sănătate, Spania găseşte totuşi resursele necesare pentru atinge excelenţa în sport. Echipa naţională de fotbal ajunge în finala Cupei Campionilor Europeni şi, ulterior, câştigă Campionatul European pentru a doua oară consecutiv”.

Luis Tosar şi Penelope Cruz în ma ma

De menţionat că, în film, fiul Magdei este pasionat de fotbal. Iar cel de-al doilea bărbat din viaţa ei este un recrutor (rol jucat de actorul Luis Tosar) pentru celebrul club de fotbal Real Madrid.

Prezentă anul trecut la Cannes pentru proiecţia peliculei ma ma, Penelope Cruz, aflată aici şi în calitate de actor şi producător, spunea într-un interviu pentru Variety: “În urmă cu câteva luni, la un prânz, Julio Medem mi-a dat scenariul acesta. L-am citit chiar în acea noapte şi m-a impresionat. Este unul dintre cele mai complexe şi mai frumoase personaje care mi s-au oferit vreodată. Dar şi cel mai dificil”.

ma ma este primul film de lungmetraj produs de Penelope Cruz. “Asta poate fi viitorul meu în cinematografie, pe următorii zece ani de-acum încolo”, a spus actriţa. “Să nu fiu tot timpul numai în faţa camerei, ci şi în spatele ei. Deocamdată am regizat reclame şi videoclipuri. Şi îmi place. E cel mai bun mod de a învăţa. Îmi place să înaintez încet, pas cu pas.”

Cu acelaşi prilej, Julio Medem remarca: “ma ma este fix genul meu de film. De mare intensitate dramatică şi emoţională: o femeie şi doi bărbaţi care o iubesc, plus un băiat de 10 ani. Este pentru prima dată când creez personaje care nu sunt femeie sau amantă, ci mamă. Maternitatea este cheia în ma ma. De aici pleacă tragedia de fapt. (…) Însă filmul nu este neapărat despre tragedie, cât despre cum să reacţionezi la ea. E un film subiectiv care crează dorinţa de a trăi, de a fi fericit”.

Ideea filmului i-a venit în 2006, în timp ce vizita Muzeul de Artă din Düsseldorf. Cea care l-a impresionat profund a fost statueta Femeia de bronz nr. 6, de Thomas Shütte. “O singură dată am văzut-o şi mi-a fost suficient. Nu i-am făcut poze atunci şi nici nu am mai căutat-o pe internet. Acea femeie contorsionată de durere, părând a fi invadată atât de moarte cât şi de viaţă, a fost originea scenariului din ma ma. În jurul acelei imagini care mi-a rămas înfiptă în minte am scris povestea Magdei”.

Penelope Cruz este soţia cunoscutului Javier Bardem. Cei doi sunt primii cineaşti spanioli premiaţi cu Oscar. Penelope pentru ”Cea mai bună actriţă într-un rol secundar”, în Vicky Cristina Barcelona (2008), unde s-au şi cunoscut, iar Bardem, cu un an mai devreme, pentru rolul din No Country for Old Men, în 2007.

Penelope şi-a început cariera de actriţă la 17 ani, însă debutul i-l datorează regizorului Pedro Almodóvar. Prima colaborare a fost în Carne Tremula / Live Flesh (1997), însă succesul pe plan internaţional l-a cunoscut în urma rolului din Todo sobre mi madre, în 1999.

Înainte de Javier Bardem, Penelope Cruz i-a avut ca parteneri pe Tom Cruise (iulie 2001 – ianuarie 2004, s-au cunoscut pe platoul de filmare al Vanilla Sky) şi apoi pe Mathhew McConaughey (martie 2004 – mai 2006). Amândoi bărbaţii au fost aleşi “Sexiest Man Alive” de către People Magazine, în 1990, respectiv în 2005. Pe Matthew l-a cunoscut pe platoul de filmare al filmului Sahara, în 2004. Actriţa spaniolă a fost numită ea însăşi ”Sexiest Woman Alive” în anul 2014 de către Esquire. Înainte de Tom Cruise şi Matthew McConaghey, în anul 2000, Penelope a avut o relaţie cu actorul Matt Damon.

Secvenţă din filmul ma ma

Dintre actriţe, cele mai bune prietene ale Penelopei sunt Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow.

Sora sa, Monica Cruz, este o cunoscută vedetă de televiziune în Spania. Monica i-a fost dublură la anumite scene (care ar fi pus în pericol sarcina) la filmările pentru Piraţii din Caraibe, din 2011. Rolul din acest film a constituit motivul pentru care Penelope Cruz a trebuit să refuze în acelaşi an proiectul Melancholia, al lui Lars von Trier, în care ea ar fi trebuit să joace rolul lui Justine, preluat ulterior de Kirsten Dunst.

În 2006 actriţa a fost imaginea firmei de cosmetice L’Oreal, de la care a câştigat 2 milioane de dolari.

Numele Penelope provine de la titlul unei melodii a lui Joan Manuel Serrat din 1984.

”Nu-ţi poţi trăi viaţa numai privind-o din perspectiva celorlalţi”, spunea Penelope Cruz într-un interviu. ”Cel mai greu e să-ţi creezi o carieră bazată numai pe cum arăţi, apoi să încerci să devii o actriţă serioasă. Nimeni n-o să te mai ia în serios după ce ţi-ai făcut o imagine de pretty woman. Prima dată când am ajuns la Los Angeles, prin 1994, nu ştiam o boabă de engleză”, îşi aminteşte ea. ”Știam doar atât: How are you?, respectiv I want to work with Johnny Depp”.

Visul s-a concretizat şapte ani mai târziu, când au jucat împreună în Blow (2001), apoi în Piraţii din Caraibe (2011).

Julio Medem s-a născut în San Sebastian, Spania. A studiat medicina, specializarea chirurgie. În 1992 a câştigat Premiul Goya pentru “Cel mai bun regizor”, cu filmul Vacas. În 2012 a fost nominalizat la Cannes cu un scurtmetraj în cadrul filmului Şapte zile în Havana, alături de Benicio del Toro, Gaspar Noe, Laurent Cantet sau Elia Suleiman. În 1998 a participat în Competiţia oficială a Festivalului de film de la Veneţia cu Lovers of the Arctic Circle.

ma ma este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase.

„03.ByPass”, din 6 mai în cinematografe

Alexandru Potocean, Medeea Marinescu şi Gabriel Spahiu în 03.ByPass

După lungmetrajele Italiencele şi Nuntă în Basarabia, regizorul Nap Toader se întoarce pe marile ecrane din România cu filmul 03.ByPass.

Pelicula este produsă şi distribuită de Clandestino Production.

Acţiunea filmului 03.ByPass se desfăşoară pe parcursul unei ture de noapte a unui echipaj de salvare: o doctoriţă, asistentul-amant şi şoferul-ambulanţier. Cei trei aduc la spital un bătrân singur, muribund, dar care are ascunşi sub saltea zeci de teancuri de bani.

În plan tematic filmul vorbeşte despre alienarea comportamentului în faţa ispitei banilor.

03.ByPass este o dramă, cu conotaţii sociale, dar cu accente comerciale de thriller psihologic, tensiune erotică, suspans, umor negru, comic de situaţie şi de limbaj. O combinaţie între poetica de autor şi filmul comercial de gen, ce încearcă să împingă limitele noului val al cinematografiei româneşti.

Filmul regizorului Nap Toader, o peliculă promiţătoare

Filmul îi are în distribuţie pe Alexandru Potocean, Medeea Marinescu, Gabriel Spahiu. Scenariul a fost scris de Nap Toader după un scenariu original semnat de Alin Ludu Dumbravă şi Dan Stăiculescu. Silviu Stavilă a fost director de imagine, de sunet s-au ocupat Mihnea şi Mihai Bogos, iar muzica poartă semnătura lui Mircea Florian. Montajul a fost realizat de Tudor D Popescu.

„Spre deosebire de Italiencele şi Nuntă în Basarabia, 03.ByPass e filmul în care am încercat să-mi înţeleg şi să-mi iubesc toate personajele”, declară regizorul Nap Toader. „Făceam pentru prima dată parte din comunitatea lor, cea în capul căreia s-au spart efectele negative ale crizei financiare globale. Am amestecat ingrediente ale unui cinema popular cu cele ale minimalismului. Aveam credinţa că pot face un film realist, tribut adus ambelor tipuri de cinema în interiorul aceluiaşi creuzet. Am mai încercat să adopt, să respect, creativitatea colaboratorilor mei, mulţi dintre ei debutanţi în lungmetraj. Am fost din nou mânat înainte de curiozitatea combinării experimentului cu canonul, liricului cu comicul, râsului cu plânsul”, mai adaugă Nap Toader.

„03.ByPass” este o producţie Clandestino Production realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Producători executivi: Corina Stavilă, Mihai Bogos, Silviu Stavilă.

Premiera românească a filmului “Bacalaureat”, simultană cu premiera mondială de la Cannes

Adrian Titieni şi Maria Drăguş în Bacalaureat

Bacalaureat, cel mai recent film regizat de Cristian Mungiu, va avea premiera românească simultan cu cea mondială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, în data de 19 mai, la ora 19.00. Premiera va fi deschisă publicului şi va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti, unde aproximativ 4.000 de oameni vor putea vedea filmul în acelaşi timp cu juriul şi spectatorii de la Cannes.

O parte din echipa filmului va fi prezentă la evenimentul din Bucureşti, iar membrii echipei aflaţi la Cannes vor intra în legătură cu spectatorii bucureşteni în direct de pe covorul roşu.

Tot în 19 mai, Bacalaureat va putea fi văzut în avanpremieră şi în cinematografele din reţeaua Cinema City din Cluj Iulius, Ploieşti Shopping City, Arad Atrium, Târgu Mureş, Brăila, Timişoara Shopping City, Bacău, Piteşti, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Suceava, Constanţa Maritimo, precum şi în Bucureşti la Afi Palace Cotroceni, Mega Mall şi Sun Plaza.

Bacalaureat, cunoscut în perioada de pregătire sub numele de Fotografii de familie, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraş de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societăţii româneşti de astăzi.

Filmul Bacalaureat selectat la Festivalul de la Cannes

Filmul îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni şi pe Maria Drăguş. Adrian Titieni a interpretat peste 50 de roluri în filme româneşti, debutând în 1986 în filmul Pas în doi, regizat de Dan Piţa. Maria Drăguş, actriţa germană de origine română, a debutat în Panglica albă, filmul lui Michael Haneke recompensat cu Palme d’Or în 2009.

Alături de ei îi veţi putea vedea pe Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareş Andrici.

Scenariul şi regia filmului Bacalaureat: Cristian Mungiu; Imaginea: Tudor Vladimir Panduru; Scenografia: Simona Pădureţu; Montaj imagine şi sunet: Mircea Olteanu; Director de film: Adrian Moroca; Producător executiv: Tudor Reu. Cu: Adrian Titieni, Maria Drăguş. Este a treia participare a lui Cristian Mungiu în competiţia oficială, la precedentele două, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile şi Premiile pentru scenariu şi interpretare feminină, în 2012, pentru După Dealuri.

Festivalul de Film de la Cannes selectează în competiţia oficială circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1.800 de filme înscrise în competiţie şi se desfăşoară în acest an între 11 şi 22 mai.

O producţie Mobra Films cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Eurimages, cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+, Wild Bunch, cu contribuţia BRD Groupe Société Générale, Orange România, Catena, Carlsberg, Groupama Asigurări. Co-producători: Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinéma. O co-producţie România-Franţa-Belgia.

Thrillerul independent “Tudo” va fi lansat în cinematografe pe 13 mai


13 zile, 17 oameni şi 4.000 de euro. De atât a fost nevoie pentru realizarea filmului Tudo, un thriller independent filmat în Mărginimea Sibiului.

Tudo este poveste lui Tudor (interpretat de Mihai Smarandache), un medic rezident promiţător, dar căruia îi lipseşte încrederea în sine şi în capacităţile lui de chirurg. Tânărul pleacă în secret în munţi pentru a da de urma unei fete (interpretată de Aylin Cadîr) despre care bănuieşte că este rănită, de care ştie de la un pacient decedat. Speră că va fi în stare să o opereze şi să-i salveze viaţa, demonstrându-şi în felul acesta că este demn de o carieră în chirurgie.

În expediţia sa, Tudor trebuie să suporte acuzaţiile şi nemulţumirile meschine ale iubitei, Ilona (Oana Cârmaciu), care îl găseşte în pădure şi insistă să rămână cu el, deşi este rugată să plece. Cei doi încep să aibă parte de întâlniri stranii şi evenimente neprevăzute.

“Când ne-am propus să facem Tudo, toţi cei din jur ne-au spus că suntem nebuni. Că o asemenea desfăşurare de forţe are nevoie de un buget pe măsură. Scenariul implica locaţii, transporturi, echipament, echipă extinsă şi multă muncă. Am găsit o mână de oameni care au crezut în noi, un loc minunat în Mărginimea Sibiului, în Crinţ, şi am vrut să demonstrăm că se poate şi altfel. Și am reuşit. Am fost 17 oameni, cu tot cu actori, care am făcut de toate. Acum, când filmul urmează să ajungă în faţa publicului, nu ne rămâne decât să aşteptăm emoţionaţi reacţiile. Și ne bucurăm că nu arată ca un film ieftin sau de guerrillă”, spune regizorul Iura Luncaşu, aflat la prima lui experienţă în calitate de regizor independent şi co-producător. Alături de el în toată această aventură a fost Andrei Băltăreţu, în dublă calitate: aceea de director de imagine şi producător.

Muzica filmului este semnată de Victor Panfilov şi Adrian Despot, montajul – Roxana Mărăloiu-Tănase, efecte vizuale: Lorand Toth, Vlad Ioachimescu, scenografie şi costume: Cristi Marin, machiaj: Bianca Simion, scenariul: Iura Luncaşu şi Salex Iatma.

Aylin Cadîr în Tudo

Din distribuţia filmului fac parte: Mihai Smarandache, Aylin Cadîr, Oana Cârmaciu, Alec Secăreanu, Pavel Ulici, Bogdan Dumitrescu, Salex Iatma.

Aylin Cadîr este “sălbatica” în Tudo. Cunoscută pentru activitatea artistică diversă – cântăreaţă alături de trupa ei, Aylin & The Lucky Charms, actriţă a Teatrului Naţional şi om de televiziune, Aylin Cadîr revine pe marile ecrane într-un rol pe care îl numeşte “cel mai dificil proiect” la care a lucrat.

Timp de 8 zile, Aylin a filmat alături de echipa restrânsă, a filmului. “Iura mi-a povestit despre proiect când era la nivel de concept şi încrederea lui că aş putea face acest personaj mi-a dat curaj. A fost cel mai dificil proiect la care am lucrat din punct de vedere fizic, dar nu ai ocazia des de a juca aşa ceva. Echipa restrânsă mi-a dat o intimidate a lucrului, de care aveam nevoie pentru un astfel de personaj, m-am simţit ca într-o echipă în care toată lumea a venit cu tot ce a putut. Îmi place mult filmul, e ca o carte de vizită pentru România şi pentru ce avem noi ca ţară de arătat”, mărturiseşte actriţa.

Personajul ei, Sălbatica, este o fată crescută în munţi, departe de civilizaţie. Un personaj care descoperă lumea prin ochii celorlalţi. Rămasă singură, fără apărare, Sălbatica este apărată de Tudor, un tânăr student la medicină.

Tudo este distribuit de MovieProduction.

Ana Baniciu cucereşte o turmă întreagă în animaţia ,,Un lup printre oi”

Ana Baniciu dă glas Lyrei în Un lup printre oi

În apropierea sărbătorilor de Paşte, Ana Baniciu le-a pregătit o nouă surpriză fanilor, pe care i-a invitat la cinema, pentru a o asculta în interpretarea adorabilei Lyra, o oiţă care a cucerit întreaga turmă din animaţia Un lup printre oi.

Chiar dacă aceasta nu este prima întâlnire a tinerei cântăreţe cu actoria, este pentru prima dată când Ana Baniciu îi dă glas unui personaj animat. ,,Nu am mai dublat niciodată, însă mi-am mai împrumutat vocea în trecut, pentru diverse reclame. Ştiu sigur că fratele meu mai mic cu 11 ani decât mine se va uita cu mare drag la această animaţie şi se va amuza. Îmi doresc foarte mult ca Un lup printre oi să se bucure de atenţia copiilor, pentru că vine cu o poveste haioasă şi romantică, care cred că o să aibă un mare succes”, a declarat Ana Baniciu despre prima sa întâlnire cu dublajul de animaţie.

Lyra este sora poznaşului Shia, iar prin blândeţea şi înţelegerea de care dă mereu dovadă este cea mai îndrăgită oiţă din turmă.

Într-un tărâm magic şi îndepărtat, pe o pajişte liniştită, o turmă de oi duce un trăi fără griji. Însă, problemele încep să apară în momentul în care o haită de lupi se instalează în apropiere.

Din dorinţa de a-şi demonstra abilităţile de conducător şi responsabilitatea, tânărul Grey, succesorul haitei, apelează la trucurile magice ale unei vrăjitoare neîndemânatice şi se transformă, din greşeală, în berbec. Împărţit între familia de lupi şi turma de oi care l-a adoptat, Grey trebuie să găsească o cale să aducă pacea în ţinut, dar şi să îşi recapete identitatea.

O animaţie amuzantă, cu personaje colorate şi simpatice, Un lup printre oi rulează în cinematografele din ţară în varianta dublată în limba română şi de celebre prezenţe din lumea muzicală precum: Ruby şi Ana Baniciu.

Kevin Costner este ,,Criminal” pe marile ecrane

Kevin Costner în rolul criminalului Jericho

Cu o distribuţie impresionantă, care îi aduce împreună pe Kevin Costner, Ryan Reynolds, Gary Oldman, Tommy Lee Jones şi Gal Gadot, filmul Criminal duce suspansul la cote maxime.

Despre provocările acceptate odată cu rolul său din Criminal, Kevin Costner declara: „Sunt mereu atras de proiecte care au mai multe niveluri, iar această poveste este exact aşa. Criminal este un film de acţiune, care m-a făcut să reflectez mult la complexitatea personajului meu, la toată starea de confuzie şi de agitaţie pe care o resimte Jerico atunci când ajunge să accepte experienţa pe care o trăieşte”.

În faţa unei ameninţări teroriste fără precedent şi după pierderea singurului agent care putea salva misiunea, CIA ia măsuri extreme şi apelează la cunoştinţele unui genetician. Astfel, conştiinţa şi memoria agentului Bill Pope (Ryan Reynolds) sunt implantate în creierul unui condamnat la moarte extrem de periculos cu scopul de a duce la bun sfârşit misiunea.

Operaţiunea experimentală este un succes, iar siguranţa naţională ajunge în mâinile criminalului Jericho (Kevin Costner), tulburat acum de amintirile şi sentimentele lui Bill.

Secvenţă din filmul Criminal

Criminal este varianta proaspătă şi provocatoare a unui film de spionaj care ne introduce în lumea secretă a memoriei şi a identităţii, totul desfăşurându-se într-o cursă feroce contra cronometru.

Regizorul Ariel Vromen – cel care a realizat şi filmul poliţist The Iceman – a văzut în Criminal o poveste plină de acţiune ce poate da naştere unui hibrid: combinaţia dintre elementele unei lupte psihologice şi ale unui SF uimitor cu jocul de-a şoarecele şi pisica al unui film de spionaj.

Conceptul futurist, dar bazat pe ştiinţă, care stă la baza peliculei Criminal a fost inventat de echipa de scenarişti formată din Douglas Cook şi David Weisberg, cei care ai scris thrillerul evadării din The Rock – Fortăreaţa, printre altele.

O producţie Summit Entertainment şi Milennium Films, Criminal este distribuit de Freeman Entertainment.

Anca Damian, desemnată ”Regizoarea Anului 2015”

Anca Damian

Regizoarea Anca Damian a câştigat Premiul Audientia, acordat de Fondul Eurimages al Consiliului Europei în cadrul celei de-a 35-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Istanbul.

Distincţia, în valoare de 30.000 de euro, se acordă începând din acest an pentru cea mai bună regizoare, iar Anca Damian a primit premiul pentru pelicula Muntele Magic.

Instituit de Eurimages, premiul are ca rol promovarea egalităţii sexelor în industria europeană de film şi onorează femeile care au avut curajul să devină regizori.

Anca Damian va fi prezentă şi la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. Regizoarea va participa în cadrul celei de-a 23-a ediţii a Talents Adami Cannes.

Este vorba despre un program care are drept scop descoperirea tinerilor actori, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Aceştia au jucat în cinci scurtmetraje regizate, anul acesta, de cinci regizori care au legătură cu benzile desenate sau cu animaţiile. Și asta pentru că, potrivit organizatorilor, banda desenată şi cinema-ul se inspiră şi se hrănesc reciproc.

În cadrul acestui proiect Anca Damian a regizat scurtmetrajul Carré cu o distribuţie formată din tinerii actori: Eugénie Derouand, Marie Kauffmann, Benoit Michel, Tony Zarouel.

Pe lângă regizorul român, în cadrul Talents Adami Cannes participă nume sonore ale animaţiei mondiale, printre care-l amintim pe Sylvain Chomet, cunoscut publicului pentru celebrele producţii precum Les triplettes de Belleville sau L’illusionniste.

Cele cinci scurtmetraje vor fi proiectate în premieră luni, 16 mai, de la ora 15, la Salle Buñuel, a Palatului Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Regizorul Anca Damian a debutat în lungmetraj în 2008 cu producţia Întâlniri încrucişate, film care a fost prezent în selecţia unor festivaluri importante precum Busan, Chicago, Goa, Cottbus, Goteborg sau Roma. Cel de-al doilea lungmetraj Crulic- Drumul spre dincolo (2011) a fost selectat în peste 150 de festivaluri de film şi a câştigat Cristal Award la Annecy (Franţa), dar şi alte peste 35 de distincţii importante. În 2013, a lansat pelicula O vară foarte instabilă cu Jamie Sives, Ana Ularu şi Kim Bodnia în distribuţie. Cea mai nouă producţie semnată de Anca Damian, Muntele magic, a avut premiera anul trecut la Annecy şi Karlovy Vary, unde a obţinut o Menţiune Specială, şi a fost selectată în peste 30 de festivaluri precum San Sebastian, Busan, Vancouver, Goteborg, şi premiată la Leipzig, Gijon, Budapesta, Amiens, Ottawa. În această perioadă se află în post-producţie cu noul lungmetraj Perfect sănătos.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.