Pensii speciale și pentru primari

Parlamentarii s-au întors din vacanţă cu idei care să le aducă beneficii, de data aceasta, primarilor.

Un proiect de lege depus la Parlament le-ar da posibilitatea edililor să-şi reducă vârsta de pensionare, asemănător celor care lucrează în medii periculoase, potrivit realitatea.net.

Primarii muncesc în condiţii de stres şi se simt „uzaţi”, susţin iniţiatorii proiectului.

De asemenea, primarii ar putea primi și pensii speciale. De pensie specială nu vor beneficia toţi aleşii locali, ci doar primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene.

Un proiect de lege iniţiat de şase parlamentari ai puterii prevede faptul că un primar ar putea să-şi reducă vârsta de pensionare cu un an pentru fiecare mandat dus la capăt, potrivit Realitatea TV.

De o astfel de reducere mai beneficiază în prezent minerii, angajaţii din siderurgie şi metalurgie.

„Am discutat cu mulţi primari şi mi-au spus că îi uzează această activitate. Orice serviciu public implică stres. Dar mai ales celor care stau în fruntea obştei . Uzura de rutină aia care nu se vede, dar se simte. Să stai la dispoziţia tuturor, asta e principalul lucru”, a declarat pentru Realitatea TV senatorul Octavian Bumbu, senator UNPR.

Actul normativ mai prevede că pensiile speciale ale aleşilor locali se vor calcula după aceeaşi schemă ca şi ale parlamentarilor.

Mai exact se înmulţesc lunile de mandat cu 0,55 la sută din ultima indemnizaţie brută. Evident, cei mai mulţi bani îi vor primi primarii cu cele mai multe mandate. Legea urmează să intre în dezbaterea Parlamentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.