Pentru cine trage Ponta sforile în Emiratele Arabe

Portalul francez Le Blog Auto, citat de ziare.com, scrie despre o presupusă legătură între premierul Victor Ponta şi grupul Forza Rossa, care dorea să înfiinţeze prima echipa românească din Formula 1.

Planul Forza Rossa de a intra în Formula 1 a început în urmă cu câteva luni, dar pe 11 noiembrie dealerul Ferrari în România a anunţat că acest lucru nu se va mai întâmpla în 2015.

Forza Rossa este condusă de Ion Bazac, fost ministru al Sănătăţii şi membru al PSD. Totuşi, publicaţia franceză notează că Victor Ponta, „un apropiat al lui Bazac”, ar fi dorit să implice statul român în finanţarea echipei.

Victor Ponta nu a discutat niciodată despre posibilitatea de a avea o echipă românească în Formula 1 sau despre asocierea cu Forza Rossa, iar portalul francez susţine că motivul ar fi legat de posibile efecte negative de ordin politic.

„Problema era că, din cauza campaniei electorale, Ponta nu a dorit să se implice într-un proiect riscant din punct de vedere politic”, notează Le Blog Auto.

Forza Rossa ar fi urmat să cumpere proprietăţile echipei Caterham, iar apoi aceasta ar fi fost redenumită, mai scrie sursa citată, în condiţiile în care echipele noi din Formula 1 sunt privite cu reticienţă în ultimii ani,

„Problema este că echipa Caterham avea probleme financiare şi era nevoie ca vânzarea să fie accelerată. Dar Ponta a refuzat să facă o mutare cu o lună înainte de alegeri”, susţin jurnaliştii francezi.

Un om cheie ar fi fost şi managerul Caterham, Colin Kolles, care are origini româneşti. Acesta ar fi fost omul de legătură şi o garanţie în faţa Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIÂ).

Ion Bazac, omul care conduce grupul Forza Rossa, are o avere estimată la 15-20 de milioane de euro. Tocmai de aceea se speculează intens că ar fi beneficiat şi de bani publici în ideea formării unei echipe, în condiţiile în care bugetul anual ar fi fost de cel puţin 60 de milioane de euro.

Potrivit ProSport, vizita premierul la Abu Dhabi, unde are loc ultima etapă a sezonului din Formula 1, ar avea legătură cu ideea înfiinţării unei echipe româneşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.