Pentru presa germană, Mannschaft nu a arătat nimic din prestanţa campionilor lumii

„Mulţi atacanţi buni egal multe goluri?” „Nicidecum. Un al doilea meci din grupe tipic erei Low. Tradiţia obligă”, comentează cotidianul „Die Tageszeitung”. „Scor virgin, meci nul: finalul întâlnirii Germania-Polonia, de joi, 16 iunie de pe Stade de France, era previzibil, susţine, la rândul său, „Kiker”: „Mannschaft (numele sub care este cunoscută naţionala germană – n.n.) a rămas fidelă ei înseşi. Sub Joachim Low (antrenorul naţionalei germane – n.n.), un debut victorios în competiţie este urmat sistematic de un semisucces în cel de al doilea meci”. Revista concede că acest lucru aruncă o îndoială asupra statutului Germaniei ca favorită absolută la Euro.

„Ironia sorţii, cele două echipe cele mai ofensive au produs primul 0-0 al turneului”, subliniază ziarul bavarez „Suddeutsche Zeitung”. O altă constatare: „Puternici în apărare. Dar atacul a fost mort, pentru Jogi!”, exclamă „Sport Bild”. „Germanii nu au avut nimic din prestanţa campionilor lumii”, postează liderul presei sportive de peste Rhin: „Jocul lor păcătuia prin lipsă de tempo şi de mişcări neaşteptate”. „Nimic nu este pierdut (pentru calificarea în optimi de finală – n.n.), dar nimic nu este câştigat de pe acum”, opinează „11 Freunde” în titlul său de pe internet. „Selecţionerul nu are niciun motiv de satisfacţie. Echipa lui a jucat de o manieră prudentă o bună parte din meci – iar faptul că Jerome Boateng, un apărătror, a fost desemnat omul meciului este semnificativ”. Dacă jucătorul lui Bayern Munchen este în graţiile jurnaliştilor de la această publicaţie, nu se întâmplă acelaşi lucru cu mijlocaşul ofensiv Julian Draxler. „Low caută formula ideală de atac”, completaeză „Kicker”, publicaţie de referinţă în Germania în materie de fotbal. Selecţionaerul Mannschaft „nu a găsit formula ideală, care ar fi în situaţia de a face ca echipa adversă să-şi arate slăbiciunile. (…) Gotze, Ozil, Draxler şi Muller, aceste individualităţi atât de admirate, nu realizează combinaţii în meci. De abia putem decela automatisme în combinaţiile lor de joc. „Gotze şi Draxler, îndeosebi, au decepţionat din nou” şi „ar putea să pună în discuţie locul lor de titulari în echipă”, arată „Kicker”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Petre Nicolae 98 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.