Pepinieră PSD pe banii bucureștenilor

Un fost „shop“ comunist, SC Comturist SA, și un SRL din Mangalia, Icar Tour Litoral, primesc 3,3 milioane de lei (fără TVA) pentru cazarea și masa a 2.200 de tineri din București în câteva localități de pe litoral. Gratuitățile sunt oferite de primarul general Gabriela Firea tinerilor cu vârste între 18 și 35 de ani, cu reședința în Capitală, indiferent dacă sunt studenți sau nu ori dacă au rezultate bune la învățătură.

Promisiunea primăriței a fost făcută pe 2 mai, de Ziua Tineretului. Proiectul a început în luna iunie și se va desfășura până în septembrie. La aceste „școli de vară“ gratuite, tinerii pot opta pentru câteva domenii de interes: „Muncă și antreprenoriat“, „Educație non-formală și cultură“, „Sănătate, sport și recreere“ și „Participare și voluntariat“.

În funcție de alegerea lor, tinerii sunt informați în ce localitate vor petrece un sejur de 5 zile. Cazarea se face la hoteluri din Neptun, Eforie Nord, Eforie Sud, Olimp, Venus și la o vilă din Costinești, precum și în stațiunea Paralia Katerini din Grecia. Potrivit Hotnews.ro, aceste servicii sunt furnizate de SC Comturist SA, în valoare de 1.035.000 de lei (contract nr. 109/15.06.2017) și Icar Tour Litoral SRL din Mangalia (contract nr. 110/16.06.2017).

Datele de la Registrul Comerțului arată că firma Icar Tours Litoral SRL are doi acționari: Angelica Afrodita Rădulescu și Luminița Mihaela Bărhălescu. Potrivit ziuadeconstanța.ro, cea din urmă este soția omului de afaceri Cristian Gheorghe Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale.

El a fost în 2012 președintele Asociației Litoral-Delta Dunării și este cunoscut prin legăturile de afaceri cu Sorin Strutinsky, care a fost trimis în judecată în 2015 de DNA, alături de fostul primar al Constanței Radu Mazăre.
Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, SC Comturist S.A, cunoscută publicului ca firma care vindea produse pe valută înainte de 1989, are doi acționari: Liviu Ursan și Daniel Stoica. Compania administrează în prezent magazinul Cocor şi deși de-a lungul timpului structura acţionariatului s-a modificat, a fost permanent controlată de Ursan și Stoica.

„Prin Hotărârea de Guvern nr.1041/25.09.1990 şi în temeiul Legii nr. 15/1990 Întreprinderea comercială de stat „Comturist“ s-a transformat în societate comercială.

În temeiul OUG 7/2001, se transmite pachetul de acţiuni deţinut de stat către Ministerul Turismului. Prin contractul de vânzare cumpărarare de acţiuni nr. 35/23.04.2002, Ministerul Turismului vinde pachetul de acţiuni deţinut la S.C. Comturist S.A. către SC Cocor SA.“, se arată în Memorandumul realizat în 2015, când Comturist a cerut listarea pe Bursă.

Centrul pentru Tineret al Municipiului București s-a înființat în noiembrie anul trecut. Instituția susține că stabilirea numărului de locuri pentru acest program s-a făcut prin „raportarea la numărul de locuri alocate de către alte instituții publice centrale și locale cu responsabilități în domeniul de tineret, precum și la cererile exprimate de organizațiile studențești și de tineret de pe raza Municipiului București.“

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.